Columns/interviews

03-07-2016 Nooit meer Jong PSV a.u.b.

Zo, de bal rolt weer. Onze bal in Terwolde welteverstaan. Natuurlijk wel een aantal uren doorgebracht voor de buis de laatste weken, maar dat telt niet echt. En hoewel ik ook best zo af en toe genoten heb van de Green Army of de Vikingen uit IJsland, vielen mij toch regelmatig voor de rust de luiken al dicht.

26-10-2013 De eerste 100 dagen van voorzitter Edwin Lugt: deel 1

Op 1 juli van dit jaar nam Epenaar Edwin Lugt het voorzitterstokje over van Edwin Mulder. Op dat moment was Go Ahead een eredivisieclub. Iets dat allerminst het geval was toen Lugt ja zei tegen het voorzitterschap. De eerste 100 dagen onder zijn 'bewind' zijn allerminst rustig verlopen. Hieronder het eerste deel van een interview over de aanloop naar het voorzitterschap, de heftige eerste maanden, de huidige stand van zaken en de nabije toekomst van Lugt en Go Ahead.

05-09-2013 Warm voetbalgevoel of ultieme voetbalbeleving

Als Go Ahead-supporter bekijk ik graag een thuiswedstrijd ‘live’. En als je familieleden hebt in den lande met een eigen favoriete club kom je ook nog wel eens in een ‘vreemd’ stadion.
Je hebt niets met die club maar daar gaat het dan ook niet om. Je rijdt met, pak ‘m beet, je zwager mee naar dat stadion.
Dat staat meestal op een afgelegen bedrijventerrein of vlakbij een enorm verkeersknooppunt.

24-07-2013 De strijd gaat beginnen....

Je zult toch maar een voorliefde voor twee clubs hebben. Jarenlang was mijn tweede liefde, die voor Go Ahead Eagles, geen gevaar voor de club uit mijn eigen stad. Immers: Go Ahead Eagles speelde in de Eerste divisie en die andere club in de subtop van de Eredivisie.

07-06-2013 Een lange, hete zomer....

Dat trainer Ten Hag per direct vertrekt bij Go Ahead mag dan niet bij iedereen als een verrassing zijn aangekomen, wel dat hij leiding gaat geven aan het tweede van Bayern München. Dat speelt nota bene in de Regionalliga. Dat komt nog onder de derde Bundesliga.

Columns/interviews Archief