Een lange, hete zomer....

Dat trainer Ten Hag per direct vertrekt bij Go Ahead mag dan niet bij iedereen als een verrassing zijn aangekomen, wel dat hij leiding gaat geven aan het tweede van Bayern München. Dat speelt nota bene in de Regionalliga. Dat komt nog onder de derde Bundesliga. Ik heb het eens even nagekeken: Bayern twee speelde zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013 tegen de vermaarde Würzburger Kickers en won met maar liefst 6-1. Daarmee eindigde het op de tweede plaats, nog achter de tweede keus van de veel  minder vermogende stadgenoot en mede-Allianzstadionbespeler 1860 München. Er waren, op een bijveld, maar liefst 237 toeschouwers getuige van deze kloppartij.

Wat bezielt een trainer die zojuist een in wezen modale middenmoter (ja sorry jongens) uit de Eerste Divisie naar de Eredivisie heeft geloodst te gaan werken in zo’n ambiance? En wedstrijden in volle stadions tegen Ajax, PSV en Feyenoord te laten schieten? Op voorhand al beladen en dus boeiende streekderby’s tegen PEC, Heracles en FC Twente te laten voor wat ze zijn?

Toegegeven, Zuid-Duitsland is een prima omgeving om te wonen en te werken. In deze rijke regio is veel mogelijk, spectaculaire natuurgebieden liggen om de hoek en het geld zal ongetwijfeld goed zijn. De enigszins vormelijke en afstandelijke Duitse omgangsvormen, in conservatief Bayern nog sterker aanwezig dan elders, sluiten waarschijnlijk prima aan op die van Tukker Ten Hag.

Maar stel je voor; je stopt de hele week je ziel en zaligheid in het kneden en drillen van een ratjetoe van aankomende talenten, over de rand gevallen selectiespelers en andere net-niet balartiesten en dan op zaterdagmiddag die apotheose; op een hobbelig en winderig achterafveld mag je toekijken hoe met speels gemak een voor jou volstrekt onbekende tegenstander wordt opgerold. 200 anderen kijken mee; waarschijnlijk alleen familieleden en bestuursleden van de tegenpartij en natuurlijk de buschauffeur van dienst.

Headlines

Maar goed de beer is dus los; de tombola van transfers, bijna-transfers en geruchten draait op volle toeren. Niemand is meer ergens zeker van toch? Wat kunnen we nog meer verwachten bij een kersverse eredivisionist? Ik zet me alvast schrap voor de volgende headlines:

FC Twente hengelt naar Kootje. Een charismatische mascotte ontbreekt nog in het Arke-stadion. Kootje zou die leemte moeten komen opvullen. Binnenkort volgt naar verluidt een eerste verkennend gesprek op neutraal terrein; Burgers Bush. Kootje verwijst vragenstellers naar zijn zaakwaarnemer.

Heracles doet Jannie aanzoek. Kleurloze supporters genoeg in Almelo. Daarom bedachten de Almeloërs dat Jannie, na 30 jaar trouwe ‘dienst’ in de Adelaarshorst, wel toe zou zijn aan een nieuwe uitdaging. Er wordt een speciaal overdekt uitlooppad gecreëerd achter het doel en ze mag verse koffie schenken in de rust. Er komt gratis taxivervoer van en naar Hellendoorn. Voorzitter Edwin Lugt zegt desgevraagd nog ‘van niets te weten’.

Vitesse duikt op Harly. In Arnhem is alles te koop. Jordania wil aankomend seizoen echt doorbijten en een roofvogel heeft daarvoor een prima voorbeeldfunctie. Bovendien zijn vanaf het veel hogere Gelredome betere duikvluchten mogelijk naar het vak met uitsupporters. De valkenier in Rijssen is momenteel onbereikbaar voor commentaar; op vakantie…

B-side op weg Zwolle? In een wanhopige zoektocht naar een echte harde kern heeft PEC de b-side benaderd met een lucratief aanbod. Een woordvoerder heeft aangegeven ‘niet direct afwijzend’ te staan tegen een overgang, mits er een comfortabele plek voor de Megafoonman wordt geregeld….

Ik heb het gevoel dat het een hele lange, hete zomer wordt…

Bal na