Nooit meer Jong PSV a.u.b.

Zo, de bal rolt weer. Onze bal in Terwolde welteverstaan.  Natuurlijk wel een aantal uren doorgebracht voor de buis de laatste weken, maar dat telt niet echt.  En hoewel ik ook best zo af en toe genoten heb van de Green Army of de Vikingen uit IJsland, vielen mij toch regelmatig voor de rust de luiken al dicht. Daarnaast scoort dit EK erg goed op de Thialf graadmeter. De gekte, jaren geleden door ons eigen Oranjelegioen op gang gebracht, heeft zich inmiddels als een olievlek verspreid over heel Europa. Je hullen in de kleuren van je club of land begrijp ik nog wel, maar wat bezielt mensen toch om met een banaan op hun hoofd, of een bos wortels aan de oren een voetbalwedstrijd te bezoeken? Aan mij niet besteed in ieder geval.
Het ontbreken op het EK lijkt mij dan ook een prima moment voor bezinning. Een complete reset van het Oranje supporterskamp. Frau Antje blijft  in het vervolg thuis, alle Oranje thuisduels worden in de  kuip afgewerkt, clubsupporters krijgen voorrang bij het bemachtigen van kaarten en de KNVB stopt met het regisseren van de wedstrijden zodat er weer ruimte is voor spontane Old school supporterszaken. Het zal wel bij wishful thinking blijven.

Terug naar ons cluppie. Er staat weer minimaal een jaar Eredivisie voor de deur. Heerlijk. Hoewel een doorgewinterde Kowet supporter inmiddels wel een dikke huid heeft, was het toch best wel een strijd om het afgelopen seizoen goed door te komen. Ooit benoemd tot de mooiste competitie van Europa, is de Eerste divisie, heden ten dage Jupiler League geheten,  door de KNVB de nek om gedraaid en vervallen tot een gedrocht. Met de toetreding van de beloftenelftallen is het dieptepunt bereikt. Bij de openingswedstrijd tegen Jong-PSV in Eindhoven tikte ik de bodem van mijn supporter-zijn aan. Toeter Jan deed mij weken later nog badend in het zweet wakker schrikken. Wat een deceptie na twee jaar Eredivisie. Later dat seizoen kwam de wedstrijd in Groesbeek trouwens ook aardig in de buurt.
Maar voetbal zou voetbal niet zijn als het niet zo maar weer anders kan zijn. Hetgeen geschiede. Nooit meer Jong PSV a.u.b.!
Van de ‘derby’ tegen Achilles’29 naar derby’s tegen Heracles, Twente(al weet je het nooit), Zwolle en Vitesse. Niet goed voor de Air Miles, maar oh wat een contrast. Ik voorspel dat de Overijsselse derby;s meer punten gaan opleveren dan de exercitie naar Groesbeek, haha!

Hoewel er nog wel wat wijzigingen zullen plaatsvinden, is de selectie al aardig op orde aan het begin van de voorbereiding. Dat is althans wat onze kersverse technisch manager Dennis Bekking ons doet geloven. Er lijkt te zijn geselecteerd op fysieke kracht en vechtlust, al wordt over de voetbalkwaliteiten van deze selectie getwijfeld. Volgens de één is degradatie al bijna een feit, de ander ziet ons Europa al weer in gaan. Prachtig die voorbereiding. Over een aantal maanden zullen we weten hoe onze ploeg zich staande houdt op het hoogste podium.
En dan kom ik toch weer terug op het EK. IJsland en Wales tonen aan dat je met power en een hecht collectief de  ogenschijnlijk kwalitatief veel betere teams er onder kunt krijgen. Dus wat dat aan gaat . . . .
Ik vertrouw op Hans de Koning en snak naar de herstart in de Eredivisie op 6 augustus.

Oh ja, en ik pleit voor kunstgras . . . . . . op het weiland in Terwolde, ook wel parkeerplaats genoemd.

Wayne Winger