FAQ items aan het laden...

Pijnlijke avond in Leeuwarden voor zwak Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is de eerste uitwedstrijd van het seizoen uitermate zwak voor de dag gekomen. Bij de ploeg van Jack de Gier ging weinig goed waardoor een 5-0 einduitslag een zeer terechte afspiegeling van de krachtsverhouding is.

Na de 3-2 overwinning van vorige week tegen MVV was iedereen het erover eens dat Go Ahead Eagles heel aardig veldspel ten toon kan spreiden. Toch bleek ook in de openingswedstrijd van het seizoen al dat het verdedigende gedeelte een aardige oppoetsbeurt kan gebruiken. Captain Jeroen Veldmate wordt al weken gemist en mede daardoor ontbeert het aan een echte leider centraal achterin. Gino Bosz ging tegen MVV al in de fout en ook de beide backs maakten geen sterke indruk.

In Leeuwarden moest Go Ahead Eagles zich wapenen voor de snelle vleugelaanvallers van Cambuur. Dat is de Deventer formatie welgeteld acht minuten gelukt. Op dat moment liet Wout Droste zich aan de binnenkant verrassen waardoor Donny van Iperen het gat moest dichtlopen. Dat deed de centrale verdediger ten koste van een overtreding op de achterlijn. Een benutte strafschop van Mühren was het gevolg.

Na dat moment is Go Ahead Eagles geen enkel moment meer in de wedstrijd geweest. De ploeg van Jack de Gier mocht zich gelukkig prijzen met doelman Verhulst die Kallon en Korte van scoren afhield.

Go Ahead Eagles ging echter met een 2-0 achterstand rusten. Nadat drie hoekschoppen afgeslagen waren, wist Richard van der Venne een knullige overtreding te maken aan de zijlijn. Juist die indraaiende vrijetrap werd door Schouten gepromoveerd tot doelpunt.

Na de pauze was de wedstrijd al na vijf minuten gespeeld. Wout Droste kopte een bal te kort terug op Verhulst waardoor van Iperen opnieuw aan de noodrem moest trekken. Er volgde wederom een penalty die door Mühren binnengeschoten werd. Van Iperen kon met rood naar de kant en de wedstrijd was gespeeld.

Noemenswaardige momenten zijn uiteraard de 4 en 5-0 van Cambuur. De twee goals kwamen voort uit goede combinaties. De zorgen van Go Ahead Eagles rijken verder dan deze nederlaag. Droste moest namelijk, met een ogenschijnlijk, zware knieblessure naar de kleedkamer. Betekent dat Go Ahead Eagles achterin twijfels heeft over Veldmate en Droste in verband met blessures en het moet ook van Iperen missen wegens een schorsing. Jack de Gier zei het volgende over Wout Droste: De ernst van de blessure van Wout Droste is nog niet bekend maar verliezen we hier een belangrijke speler dan is dit een dubbele nederlaag.” Er zal een flinke puzzel gelegd moeten worden voor aanstaande vrijdag Jong FC Utrecht op bezoek komt.

2019-08-24T11:46:07+02:0017 augustus 2019|Uitwedstrijden, Verslagen|

Deel dit bericht:

Ga naar de bovenkant