De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams hielden de linies strak gesloten en door onzorgvuldigheden aan Deventer zijde, kregen de gasten de kansen. Balk raakte de onderkant van de deklat en Jacobs testte De Lange met een zwabberbal. De sluitpost van Go Ahead Eagles keerde de inzet, maar gaf daarmee ook spits Boere de mogelijkheid 0-1 te maken. Echter met een voetreflex behield De Lange zijn doel schoon.

Even voor de thee kende de thuisploeg zijn eigen opleving, onder aanvoering van het publiek. Daarbij Zette Adekanye de bal veel de ta hard voor waardoor Edvardsen niet kom scoren. Direct daarna hing Lidberg in de lucht na een voorzet van Willumsson, echter kon de Zweed geen richting geven aan zijn inzet.Na de thee was Go Ahead Eagles dwingender, met een hoger baltempo werden de Friezen vastgezet en dwong het elftal van Hake ook zijn kansen af. Edvardsen kreeg de grootste na een goede omschakeling. Echter stuitte de Noor op de uitstekend keepende Portugees Virginia. Lidberg schoof voorlangs na een aanval via Willumsson en Edvardsen.

In de 78ste minuut werd de inzet van Kuipers van de lijn gehaald nadat Deijl erg sterk via rechts de aanval opzette en Edvardsen zijn inzet geblokt zag. Vijf minuten later werd de inzet van invaller Berden getoucheerd, maar opnieuw was het de uitblinkende doelman van Cambuur die een tegentreffer voorkwam.

Invaller Stokkers kopte nog een keer over, maar daarbij bleef het dan ook. Een ietwat teleurstellend gelijkspel, maar in ieder geval geen verlies; dat overheerste na afloop van het duel in de bomvolle Adelaarshorst.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl