Zo speel je derby’s! Zwolle liep graag te koop met het groot aantal overwinningen in de IJsselderby, maar na 26 jaar is dit een overwinning die de vele nederlagen in de eerste divisie in één keer wegpoetst.

Overrompelings tactiek

Terug op het hoogste niveau liet Go Ahead Eagles er geen gras over groeien. Foeke Booy sprak over een overrompelings tactiek, geleerd van oud Zwolle trainer Co Adriaanse. Nou, die tactiek bleek te werken. In het eerste kwartier werd Zwolle vol overgave volledig overlopen, resulterend in een 2-0 voorsprong. Het eerste doelpunt was van kuitenbijter Doke Schmidt uit een mooie vrije trap van Jop van der Linden. Even later was het alweer raak. Dit maal was het Erik Falkenburg die na een mooie combinatie en Zwols geklungel vrij kwam voor Diederik Boer en simpel de 2-0 kon aantekenen. 

Zwolle kon hier in de eerste helft helemaal niets tegenover zetten. Geen één keer kregen de bezoekers het voor elkaar doelman Room moeilijk te maken. Dit had alles te maken met de enorme strijdlust die door de Eagles aan de dag werd gelegd. Het volle Zwolse uitvak, dat voor de wedstrijd nog wel te horen was, liet het volledig afweten als het om het steunen van hun in het nauw gedreven favorieten ging,

Tweede helft

In de tweede helft trok de thuisploeg een sterk verdedigingsblok op. Met wederom veel strijd werd Zwolle echter wederom geen kans gegund. Na een klein kwartier werd de wedstrijd in het slot gegooid. De bal ging langs de dterk spelende Rijsdijk en de overijverige Antonia was de man die de trekker mocht overhalen. De Adelaarshorst ontplofte bijkans van vreugde. Jop van der Linden maakt het kwartet vanaf de stip vol na een domme handsbal aan Zwolse zijde. 

Het eerste schot binnen de palen van Zwolle in de hele wedstrijd was een enige smetje op de feestvreugde; 4-1. 

Een geweldige middag die ons drie punten opleverde en ons weer wat lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud. Twintig punten nu in de tas, evenveel als PSV, en elfde op de ranglijst. Aankomende zaterdag de derde derbiy op rij, nu in Enschede.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 4-1 (2-0)

Toeschouwers 7.731

 

Stem hier op uw man of the match

 

Interviews


Sjoerd Overgoor
 


Marnix Kolder


Jarchinio Antonia


Jeffrey Rijsdijk