Go Ahead Eagles heeft de topper tegen FC Twente met 1-2 verloren. De ploeg uit Enschede was in de eerste helft de baas. Na de pauze wist het team van John Stegeman de rug te rechten en leek een gelijkspel haalbaar voor de Deventer formatie. Een kapitale fout van doelman Verhulst leidde echter een nederlaag in.

Koploper FC Twente trad in Deventer aan in een 4-4-2 formatie. De controlerende spelopvatting van de Tukkers had effect. Go Ahead Eagles wist zich er geen raad mee en kwam in het eerste bedrijf nauwelijks tot kansen. De bezoekers werden via Jari Oosterwijk, opgegroeid in Lettele, gevaarlijk. Na acht minuten scheerde zijn kopstoot aan het doel van Verhulst voorbij. Amper tien minuten later was de spits van FC Twente doeltreffend.

Toch had Go Ahead Eagles op voorsprong moeten staan. Jaroslav Navratil kwam op snelheid langs zijn directe tegenstander. Vervolgens trok de snelle buitenspeler de bal keurig terug maar zag hij Thomas Verhyedt de bal vanaf zeven meter naast schieten. In plaats van een voorsprong kwam Go Ahead Eagles dus op achterstand en dat liet zich ruim 25 minuten voelen.

De Adelaarshorst werd stil en de Deventer formatie had zichtbaar moeite met het vinden van de ruimtes. Twente loerde op uitbraken en verkreeg via Oosterwijk nog twee behoorlijke kansen op een verdubbeling van de voorsprong.

Na de pauze toonden beide teams een heel ander gezicht. Go Ahead Eagles speelde directer naar voren en bracht Twente daarmee in de problemen. Als snel volgde een enorme kans voor Istvan Bakx. De spelverdeler bracht Joel Drommel echter niet in verlegenheid. In het vervolg nam de druk van de thuisploeg verder toe en werd het uiteindelijk na ruim 70 minuten beloond. Thomas Verheydt knikte raak uit een prachtige voorzet van Vince Gino Dekker.

Op het moment dat Go Ahead Eagles dacht aan een mogelijke overwinning kwam Twente na 81 minuten voor het eerst in de buurt van Hobie Verhulst. Aitor Cantalapiedra stond op de achterlijn en vond daar het geluk van de koploper. Zijn rolletje hobbelde onder de achterovervallende Verhulst door. Twente kwam daarmee op 1-2 en had sinds dat moment de wedstrijd gewonnen.

Go Ahead Eagles sneed zich vorige in Helmond al lelijk in de vingers. Toen was puntverlies niet nodig geweest en ook in deze topper had er minimaal een punt behaald moeten worden.