Robin van der Meer sprak gefrustreerd, maar wel illustratief na afloop: “Werelds trainingskamp gehad, onwijs hard gewerkt en dan komt Jong PSV op vrijdagavond en is alles weg…”

De herstart van de competitie moest een herkansing zijn voor het elftal van Dennis Demmers, echter faalde het in de afronding en verloor het cruciale duels zodat de jongelingen van PSV met de zege aan de haal gingen.

OPENINGSFASE
In een weinig temporijke openingsfase had De Kogel de beste kans, nadat Van der Meer hem op maat bediende via links: De spits mikte op de paal. Zes minuten later had diezelfde spits het geluk van een slechte muur toen zijn vrije trap verrassend binnenvloog. Een welkome ondersteuning voor het gekwetste vertrouwen van velen in de ploeg.

PLAAGGEEST
Na een half uur spelen kwamen de jonge PSV ‘ers voor het eerst gevaarlijk voor  het doel van Zwarthoed. Eerst redde de lat nog, maar Bergwijn profiteerde even later kinderlijk eenvoudig. Dat was een dramatisch moment voor het centrale verdedigingsduo van Kowet. Dat was even de weg kwijt zodat Bergwijn een vrije doortocht had tot doelman Zwarthoed. De ‘plaaggeest’ maakte het beheerst af, een doelpunt dat zo uit de lucht kwam vallen.

NADENKEN
Wolters jaagt vlak voor rust Koch op en neemt het speeltuig mee richting doelman Koopmans. Op de lange en eenzame weg richting de sluitpost ging de linksbuiten nadenken waardoor een unieke kans om zeep werd geholpen en Wolters zijn ploeg met slechts 1-1 de rust in ging.

DUELS
Demmers benadrukte daarin zijn ploeg de duels te winnen, de kansen kwamen toch wel. Dat van die kansen klopte wel in het vervolg van het duel vrijdagavond. Rijsdijk, die een dramatische avond had, stuitte op de doelman evenals Maatsen. Tussendoor hadden de gasten ook mogelijkheden om de score in hun voordeel te brengen, echter kon Zwarthoed redding brengen.

ONGEHINDERD
De sluitpost had echter geen antwoord op de doorkopbal van Vloet bij een slimme corner na 58 minuten. Totaal ongehinderd knikte de middenvelder de bal in de verre hoek en het stadion was in mineur. Demmers wisselt dan tweemaal enorm offensief, echter blijven de duels ongewonnen en de scherpte voor het doel was minimaal.

BLAMEERDE
Twee ballen verdwenen uit het stadion, terwijl het best mogelijkheden waren, de ploeg blameerde zichzelf: “Gefaald als collectief, je verliest van jochies…!”,aldus Robin van der Meer. De scherpte in het strafschopgebied was matig, zeker bij de grabbelende Eindhovense sluitpost. Weinig ideeënrijk verliep de slotfase waarin Teijsse en Ten Den kwamen opdraven als stormrammers.

RENDEMENT
Demmers mopperde na het verloren duel: “Rendement is gewoonweg te laag, we hebben er alles aan gedaan, ook met wissels, het mocht gewoon niet zo zijn”.  Van der Meer concludeerde de collectieve wanprestatie in één zin: “Teveel individueel gefaald in de duels “.
De volledige gesprekken, die Sport live na afloop maakte,  met Demmers en Van der Meer terug te luisteren middels de linkjes.

Robin van der Meer

Dennis Demmers

Met dank aan Erik van Luttikhuizen