Er is weer een mooie avond toegevoegd aan de reeks bekersuccessen van de afgelopen jaren.  In Doetinchem, waar de thuissupporters zich alleen maar bezig leken te houden met het uiten van hun onvrede over het gevoerde beleid, werd De Graafschap in de eerste helft al aan de kant geschoven; 0-3. Deze stand stond ook na 90 minuten op het bord.

Het rumoer op de Vijverberg had ongetwijfeld zijn weerslag op de prestaties van het team van Pieter Huistra en de publieke belangstelling. Die was namelijk beide ondermaats.
De vroege 0-1 van Joey Suk was dan ook logisch en verdiend.  Onze aanvallers, met dit keer Peters voor Houtkoop kregen vollop ruimte om gevaar te stichten.    Zelden bereikte de eindpass van de flanken echter iemand in een rood-geel shirt.  Omdat het verdedigingsduo Karami, vervanger van de geschorste Heerkens, en van der Linden de zaken goed onder controle hadden kon De Graafschap hier nagenoeg niets tegenover stellen zodat de jacht op meer doelpunten ongestoord kon worden vervolgd.  Twee fraaie doelpunten van Promes en Karami  beslisten al voor rust het duel. Het tweede bedrijf had daarom niet veel meer om handen, de sfeer in het goed gevulde uitvak werd er niet minder om.  Donderdag weten we met wie we gaan strijden om een plek in de kwartfinale. Het speculeren is inmiddels begonnen.