De Supportersvereniging heeft nog een nieuwe versterking binnengehaald voor  de grasmat namelijk de Howicover.
Op het veld ligt op dit moment een afdekdoek, dit doek, het zogenaamde Howicover werd al jaren veel gebruikt in de land en tuinbouw. Met als doel de gewassen te beschermen tegen extreme koude. Het doek wordt ook al jaren gebruikt in de stadions en wij hebben voorheen ook al soortgelijke doeken gehad, maar dan in de 16 meter alleen. Nu gelukkig kunnen we het hele veld doen.
Het doel van het doek is meervoudig. Als we veldverwarming hebben scheelt dat enorm in de stookkosten, maar zelfs nu we de verwarming niet aan mogen zetten kan het doek ervoor zorgen dat de bovenlaag minder bevriest, ons doel is natuurlijk altijd een goed bespeelbaar veld af te leveren. Nu de temperaturen dusdanig onderuit gaan volgende week hebben wij het doek aangebracht. In de hoop dat we voldoende warmte kunnen behouden zodat het veld beter bespeelbaar blijft. (onder goede omstandigheden konden FC Utrecht en FC Groningen het veld tot -5 zacht houden) Mocht het zo extreem koud worden dat dit niet voldoende blijkt dan hebben we in ieder geval de grasplanten beschermd tegen de koude, want hoewel gras tegen koude kan, het bevriest wel omdat het water bevat en als dat gebeurd dan sterft de plant bij betreden.
Dus de aanschaf van de zomer is dus nu in gebruik, veel eerder kon in ons stadion ook niet, omdat de combinatie vocht en bodemtemperatuur dit niet toeliet. Is een technisch verhaal, maar het komt erop neer dat als de bodemtemperatuur laag is, en buitentemperatuur en vocht relatief hoog dat ontstaat door afdekking van de plant schimmelvorming.
Het doek is isolerend, lucht, licht en waterdoorlatend. dus wij hopen dat we vrijdag een goed veld kunnen aanbieden aan spelers en toeschouwers.