De één was enthousiast, de ander opgewekt. Er waren zelfs supporters die een zucht van verlichting slaakten omdat ze weer naar hun tweede thuis mochten. Go Ahead Eagles is de oefencampagne op het seizoen 2020-2021 begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Telstar. Niemand die er om maalde, het was namelijk heerlijk om weer terug te zijn aan de Vetkampstraat.

Trainer Kees van Wonderen presenteerde op deze zonnige zomermiddag twee verschillende elftallen. In het eerst bedrijf maakten de supporters kennis met doelman Mitchel Michaelis, nieuwkomers Bas Kuipers en Kevin van Kippersluis en ook met Frank Ross die op stage is. Daarnaast kregen Sam Crowther en Quiermo Dumay (O21) de kans zich te presenteren aan het Deventer publiek.

Hoogstaand voetbal was het allerminst in de eerste helft. Go Ahead Eagles en Telstar gaven beide nauwelijks kansen weg waardoor het publiek zich moest vermaken met het minimale. Een voorbeeld daarvan is de gedrevenheid van Dumay, de rust in het spel bij Jay Idzes en de aanvoerdersband om de armen van Sam Beukema.

In de tweede helft stond, beoogd eerste doelman, Jay Gorter onder de lat en speelde Jeroen Veldmate centraal achterin met proefspeler Douglas Teixeira. Verder maakten Luuk Brouwers en Bradly van Hoeven kennis met de Adelaarshorst. Ook in het tweede bedrijf lieten beide ploegen voor de goal niets tot nauwelijks zien. Of het moet een voorzet van Pouwels zijn geweest waar Rabillard net niet tegenaan kon lopen.

Ondanks de matte vertoning had trainer Kees van Wonderen een hoopvol begin gezien. Hij benadrukte na afloop vooral dat de spelers nog in de opstartfase zitten en er ook al een aantal getrainde zaken goed naar voren kwamen. De supporters gingen met een goed gevoel naar huis, al was het alleen maar omdat ze na ruim 100 dagen weer even in het ‘Home of Football’ zijn geweest.