Ondanks het acceptabele niveau en voldoende strijdlust stapte Go Ahead tegen AZ toch als verliezer van het veld. Het ontbrak de mannen van Booy aan finesse, iets wat bij de bezoekers uit Alkmaar wel ruimschoots aanwezig is. De uitslag is daarmee verklaard; 0-2.

Het eerste kwartier was misschien wel tekenend voor het duel. Verreweg het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar het grootste gevaar bracht AZ in de omschakeling. In de 34ste minuut scoorde AZ overigens uit een dood spelmoment. Uit een corner eindigde de bal in een scrimmage binnen de 5-meter voor de voeten van SImon Poulsen, die het net vond achter Mickey van der Hart.  

Tweede helft

Een grote fout van Sjoerd Overgoor leidde de beslissende treffer in na een uur spelen. Dos Santos ontfutselde hem de bal op het middenveld en bood Muhren de kans om de 0-2 te maken en deze faalde niet. Het resterende half uur bracht geen verandering meer in de stand. Go Ahead ondernam nog verwoede pogingen om de stand om te buigen, Booy wisselde drie spelers tegelijk een kwartier voor tijd, maar het grootste gevaar kwam toch van de Noord-Hollanders die slordig waren in de afwerking en v.d. Hart en de lat op hun weg vonden. Het bijna volle uitvak vierde de uitoverwinning volop.

Gezien de overige uitslagen op de vrijdag- en zaterdagavond was het geen best weekend voor ons. Het slot van de competitie zal ongekend spannend gaan worden in de onderste regionen. Vrijdag moet een goed resultaat in het uitduel met FC Dordrecht weer enige lucht brengen. 

Go Ahead Eagles – AZ 0-2 (0-1)

0-1 S.Poulsen (33); 0-2 Mühren (58)  
Toeschouwers: 8.009

Geel: Duits, v,d. Linden, Hoedt, Hupperts, Johanson

GAE: v.d. Hart,S. Nieuwpoort,Vriends, v.d. Linden, Schenk, Rijsdijk,(Schalk/76),Overgoor,Duits (Reimerink/76),Turuc, Plet (Kolder/76),W. Verhoek
AZ: Esteban, Johanson, Gouweleeuw, Hoedt,S.Poulsen,Henriksen,Haye (Dos Santos/55),Gudelj, Berghuis (Tankovic/73),Muhren (Haps.86), Hupperts

                            

 
 

Stem hier op uw man of the match.