De slechte serie werd eindelijk onderbroken door een overwinning. Afgelopen maandag werd een volle driepunter behaald in Velsen waar de ploeg van Demmers met 2-1 won van Telstar.

Xandro Schenk vertelde opgelucht: “Misschien hebben we een crisis bezworen hier”. Een terechte uitspraak met druk vanuit de achterban en pers. De ploeg leed er duidelijk onder, zeker na de tegentreffer.

BEGINFASE
De beginfase was sterk, veel middels de flanken op een sterke De Kogel. Waar de topschutter eerst nog op de paal kopte na 3 minuten, was het zes minuten later wel raak. Maatsen was verantwoordelijk voor de assist vanaf rechts en De Kogel kwam uitstekend voor zijn man. Later bleek dat Wolters de kopbal nog verlengde met zijn borst en daarmee de treffer op zijn naam kreeg.

VERRASSEN
Ook de wederom matig spelende Rijsdijk had nog een goede kans waarna het goede voetbal weg ebde. Het werd slordiger van beide zijdes, de Deventer defensie liet zich plots verrassen door de ballen die er achter vielen. Telstar trainer Vonk borduurde daar op door in de rust en zijn ploeg begon bijzonder fanatiek na de thee.

INCASSEREN
 Een fase waar Kowet even naar adem snakte, de tweede ballen op het middenveld verloor en ook een tegentreffer moest incasseren. Tissoudali passeerde de ver uitgekomen Zwarthoed en bleef geduldig wachten op zijn maatje Lilipali. Die kon ongehinderd binnenschuiven omdat Van der Meer uitgleed bij het afzetten. Direct was de paniek groot in het team van Demmers, de angst sloop in de gelederen. Direct daarna stond Keurntjes oog in oog met Zwarthoed.

HEBBEN EN HOUDEN
Twee minuten na de gelijkmaker had hét kantelmoment van het duel kunnen zijn: “Als die 2-1 valt moet ik nog maar zien wat er gebeurt, maar gelukkig gooit Van der Meer zijn hele hebben en houden er in en dat is nogal wat”, grapte Schenk na afloop. Hij doelde op de bonkige linksachter die de inzet van Tissoudali blokte. De linksbuiten kreeg de bal keurig op maat van Keurntjes, echter vond Van der Meer op zijn weg.

OFFENSIEF
Halverwege die tweede helft kwam de rust weer terug in de Deventer ploeg en daarmee ook de mogelijkheden. Zo ziet Sander Duits de beweging bij Xandro Schenk na een goed offensief in de 66ste minuut. De linksbenige verdediger was nog in het strafschopgebied, na een corner, en kon het speeltuig net genoeg toucheren na de goede pass van Duits. Schenk verraste de doelman met de snelle reactie voor de 1-2.

STURM UND DRANG
Aansluitend krijgt Maatsen nog een goede mogelijkheid, waarna Vonk heel offensief wisselt om met ‘sturm und drang’, nog iets te forceren. “Een fase waarin we ze de nekslag hadden kunnen geven, maar dat laten we na,” concludeerde Demmers na afloop. Hij zag ook dat zijn spelers ‘op zeker’ gingen spelen en de ballen lukraak wegjoegen. De echte grip was GA Eagles toen kwijt, maar Telstar
was niet echt bij machte om dat af te straffen.

DOORKNALLEN
Toch kreeg de Velsense spits Maletić pardoes kansen; “Twee keer zijn we dan nog de spits kwijt, dat soort onoplettendheden mogen gewoon niet, je moet dan ‘over mijn lijk’ mentaliteit hebben”, doceert Demmers die afsloot met: “Uit een neerwaartse spiraal komen is lastig, maar het is vandaag met keihard werken gelukt, nu moet je ook doorknallen met elkaar!”
Hieronder kan je de gesprekken met Demmers, Duits en Schenk terugluisteren. Erik van Luttikhuizen sprak na afloop met het trio.

Sander Duits:
 

Xandro Schenk:
 

Dennis Demmers:

Met dank aan Erik van Luttikhuizen