Het is Go Ahead Eagles bij de rentree in de Eredivisie niet gelukt om één of meer punten over te houden aan het duel met Heerenveen. Het duel bleek uiteindelijk in de zevende minuut beslist te zijn door een fortuinlijk doelpunt van Tibor Halilovic.

De ploeg van Kees van Wonderen doorliep een zware eerste helft. Dat het een moeilijke rentree zou worden wist iedereen. Ook de 6650 toeschouwers in stadion de Adelaarshorst. Maar het fortuinlijke doelpunt van Halilovic, via de kuit van Lucassen over doelman Hahn, zorgde voor een extra knauw in het zelfvertrouwen van Go Ahead Eagles. Dat bleek gedurende de eerste 45 minuten waarin Heerenveen heer en meester was. De ruimtes die Go Ahead weggaf waren enorm en Joey Veerman kon namens Heerenveen op zijn gemak het spel dirigeren. De score had voor de pauze nadrukkelijk verdubbelt kunnen zijn. Maar een extra teleurstelling bleef de thuisploeg bespaard.

Na de pauze kwam Go Ahead Eagles op een heel andere manier voor de dag. Het spel ging sneller, er werd met meer vertrouwen gespeeld. De schroom was van de ploeg af. De opmars na rust ontstond nadat kersverse nieuwkomer Warner Hahn fantastisch redding bracht op een inzet van Halilovic.

Daarna was Go Ahead Eagles de betere partij en kreeg het kansen via Rommens. Het schot van de, van Top Oss overgekomen middenvelder, ging naast. Niet veel later kreeg de ingevallen Botos een enorme kans na een slim steekpassje van Cardona. Het schot van Botos was te wild en trof daardoor geen doel.

De grootste kans op de gelijkmaker kreeg Cardona die met een vlammend schot de kruising wist te raken. Dichterbij kwam de thuisploeg echter niet dat tot het eind bleef strijden voor een punt en dat punt was op basis van de tweede helft verdiend geweest.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl