Met de gunstige uitslagen van afgelopen weekend in het achterhoofd en een duel tegen nummer laatst FC Den Bosch, ‘vergat’ de ploeg van Kees van Wonderen vol gas te geven in Brabant en kwam uiteindelijk nog goed weg met een gelijkspel. Het was geflatteerd, de 0-2 voorsprong halverwege. De gretige groep van Jack de Gier wist zelfs terug te komen tot 3-2 maar scoorde eigenhandig de gelijkmaker in de extra tijd.

FC Den Bosch startte gedreven en gretig, uitblinker Postema testte Gorter al na vijf minuten, maar de sluitpost van GA Eagles kende een heldenrol in de eerste helft. De eerste kans aan de andere zijde zat er gelijk in; een verre inworp werd half weggewerkt en de terugvallende bal kwam heerlijk uit voorde aanstormende Kuipers die het speeltuig ineens op zijn wreef nam. De bal draaide keurig weg van doelman Van der Sleen die de bal achter zich tegen de touwen hoorde slaan voor een vroege openingstreffer. De Deventer-ploeg kreeg er vertrouwen val en temporiseerde het duel volledig.

Toch verkreeg FC Den Bosch wel mogelijkheden, Postema probeerde het tot twee keer toe en evenveel keren was Gorter hem de baas. Ook de inzet van de ver opgekomen Van Hedel pakte de doelman bekwaam. Aan de andere kant verlengde Botos de bal behendig voor Hendriks die veel te veel nodig had om op het doel te schieten. Ondanks de onhandigheid van de matig opererende spits kreeg Rabillard de mogelijkheid om voor te zetten waar doelman Van der Sleen de bal ‘klaarlegde’ voor Botos die rustig bleef en beheerst de 0-2 binnenschoof.

Tien minuten voor de thee was het gevaarlijke Bossche duo Postema en Hornkamp dicht bij de aansluitingstreffer, zij het niet dat Gorter bewees in bloedvorm te zijn en er eigenhandig voor zorgde dat op het scorebord een geflatteerde 0-2 voorsprong toonde halverwege. Na ruim een kwartier in de tweede helft was Felida slim door voorlangs Rabillard te kruisen en gewillig naar de grasmat te duiken binnen de beruchte lijnen. De elf-meter werd koel binnengeschoten door spits Hornkamp die het daarmee weer spannend maakte.

FC Den Bosch zette hoog druk en bleef de bovenliggende partij, GA Eagles werd alleen echt gevaarlijk bij dode spelmomenten. Sam Beukema toonde echter dat hij, even zijn collega’s, niet scherp waren maandagavond. Tweemaal werd hij met een hoekschop uitstekend in stelling gebracht en even zoveel malen knikte de topschutter, in vrije positie, naast de kruising. Tussentijds werd onder meer Botos gewisseld, dat zorgde eigenlijk voor alleen maar meer onrust op het middenveld dat vanaf dat moment erg onevenwichtig opereerde.

Jack de Gier wisselde ook, maar dan wel aanvallend en één van die invallers, Bolsius, draaide de bal voor het doel waar Postema hard tegendraads de verre hoek zocht. Via de paal en Veldmate verdween de bal uiteindelijk over de doellijn waarmee de nummer laatst op gelijke hoogte kwam. Het was de thuisploeg dan ook die voelde dat er meer in zat en doorjoeg op de onrustige Deventer formatie. Veldmate was aansluitend weer betrokken bij een tegentreffer, toen hij een strafschop veroorzaakte even voor tijd. Die werd onberispelijk in het kruis gejaagd door spits Hornkamp.

Van een, weliswaar geflatteerde, 0-2 voorsprong naar een 3-2 achterstand, zoveel tegentreffers kreeg Kowet de laatste maanden niet tegen en juist op de late maandagavond gebeurde het. Misschien speelde er wel meer door de hoofden van diverse spelers; contractperikelen, belangstelling van andere clubs, zou het dan zijn tol gaan eisen nog voor de cruciale duels tegen de alle subtoppers in de eerste divisie? Het zat Go Ahead Eagles alsnog mee diep in de extra tijd…

Gorter moet capituleren vanaf 11 meter in Fc Den Bosch vs. Go Ahead Eagles. Foto Henny Meyerink
Droste bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw in het overvolle strafschopgebied waar iedereen eigenlijk het luchtduel verloor en de bal door stuiterde. Rechtsachter Van Hedel zette er zijn hoofd onder, echter verlengde de inzet tot in de kruising achter zijn eigen doelman. Een fortuinlijk moment voor GA Eagles in een duel waar het collectief niet thuis gaf. “Juist moeilijk om te zien, omdat we dat niet gewend zijn”, oordeelde trainer Kees van Wonderen na het duel.

Een minzaam lachje op het gelaat van aanvoerder Veldmate in Fc Den Bosch vs. Go Ahead Eagles. Foto Henny Meyerink
Oud Den Bosch speler Brouwers vond het leuk om weer oude bekenden te zien, maar sprak over een collectief falen: “Het hele team gaf niet thuis”, de middenvelder vervolgde strijdbaar: “We zijn zelf wel het meest geschrokken van vandaag, iets wat ons wel op scherp zet voor de duels die gaan komen.” Kees van Wonderen probeerde ook het positieve er uit te halen: “Vandaag zag je ook de kwetsbaarheid van dit team, laat dat een eye-opener zijn.” De coach sloot af met de wijze woorden: “Soms moet je het voelen, dat het pijn doet, dan leer je vaak het meest.”

Direct na het duel sprak Erik van Luttikhuizen met Go Ahead Eagles trainer Kees van Wonderen en oud FC Den Bosch speler Luuk Brouwers. Beide gesprekken kan je terugluisteren door op de afbeeldingen te klikken. Onder de interviews treft u weer een mooie fotogalerij aan van onze huisfotograaf Henny Meyerink.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl