Go Ahead Eagles heeft een fikse dreun gehad in aanloop naar de topper tegen FC Twente. Het ‘tussendoortje’ in Helmond werd met 1-1 gelijkgespeeld en daarmee werden er twee punten verspeeld.

Na een tempoloos half uur kwam Go Ahead Eagles via een verkregen strafschop op voorsprong. Thomas Verheydt had de bal hard door het midden geschoten en gezien dat doelman van Gassel de verkeerde hoek in ging. Daarvoor was de ploeg van John Stegeman overduidelijk de betere partij maar zocht het vrij plichtmatig de aanval.
Het gevolg was een saai duel waarin nauwelijks iets voor beide doelen gebeurde. Helmond Sport, dat al acht wedstrijden niet gewonnen had en de laatste drie duels niet gescoord, was rijp voor een definitieve beslissing. Echter creëerde de ploeg van Stegeman te weinig om het duel voor de rust al te beslissen.
Van het gevoel dat Go Ahead Eagles punten kon verspelen of zelfs verliezen was volledig geen sprake in de rust. Eigenlijk werd er door iedereen gewacht op een definitieve beslissing. Dat voetbal een raar spel is bleek ook in stadion de Braak. Helmond Sport had een gelukje omdat Verhulst half langs een bal langs dook en er plots 1-1 op het scorebord prijkte.
In het vervolg van de tweede helft zocht Go Ahead Eagles moedeloos het doel van de tegenstander maar keer op keer strandde het team rond de zestienmeter. Met de 1-1 in Helmond snijdt de formatie uit Deventer zich lelijk in de vingers en zal het zich moeten opladen voor de Overijsselse derby, volgende week zondag tegen FC Twente.