Go Ahead Eagles heeft voor een daverende stunt gezorgd door met 1-1 gelijk te spelen tegen Ajax. Na de vier winstpunten van vorig seizoen leek een nieuwe stunt niet direct voor de hand te liggen. René Hake kreeg het met zijn ploeg zelfs voor elkaar om, weliswaar sporadisch, brutaler voor de dag te komen dan vorig seizoen en een heerlijk bonuspunt mee te nemen vanuit de ArenA.

Door dit gelijkspel heeft Go Ahead Eagles drie wedstrijden op rij niet verloren van Ajax. De reactie van trainer Alfred Schreuder is daarbij tekenend. “Je mag thuis niet 1-1 spelen tegen Go Ahead Eagles. We hadden weinig variatie in het spel. Daarom hebben we uiteindelijk door gewisseld om de tweede goal te maken. Uit hun enige kans maken ze dan een goal en dat is dan ook nog in onder-tal.”

Trainer Schreuder had het waarschijnlijk over het Ajax dat een half uur nodig had om een grote kans te creëren. Rensch schoot vanuit een klutssituatie naast. De tweede grote kans was op slag van rust en op dat moment bleek Klaassen net slimmer dan Idzes waardoor het 1-0 bij de rust stond.

In de tweede helft bleef het tempo laag en kwam Go Ahead Eagles niet voor grote problemen te staan. Mede daardoor ontstond het gevoel dat Go Ahead Eagles zou kunnen stunten omdat het die éne kans nog niet uitgespeeld had. Willum Willumsson kreeg die kans twaalf minuten voor tijd na een snelle counter en bezorgde daarmee de ploeg van Hake een punt. Want een enorme lijst aan verse krachten bracht Ajax uiteindelijk heel weinig in de slotfase. Wederom een topprestatie van Go Ahead Eagles.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl