Zaterdagavond moest Go Ahead Eagles zijn meerdere erkennen in FC Twente. Ondanks een fanatiekere strijdwijze kon de 0-1 achterstand niet meer worden omgebogen. Het werd in de slotfase zelfs 0-2.

KIPPENVEL-APPLAUS
Het eerste kwartier was buitengewoon vermakelijk: hoog tempo, veel over en weer, maar wel de beste kans voor de gasten. Yeboah testte Zwarthoed in de korte hoek. Het absolute hoogtepunt was het kippenvel-applaus in de 15e minuut ter nagedachtenis van de jonge fan Giovanni van de Heuvel. De 15 jarige Deventenaar overleed  recentelijk.

DOMINEREN
Het was FC Twente dat de wedstrijd ging domineren, met name vanuit het sterkere middenveld met Culina als absolute uitblinker. De Kosovaar strooide met pasjes tussen de linies waar de thuisploeg geen antwoord op had. De tactiek moest anders vertelden Schenk en Duits na afloop, maar pas na de rust ging het ook anders. Tussendoor waren Culina, Yeboah, Ünal en opnieuw Culina gevaarlijk.

WIPPERTJE
De laatste actie kwam via de paal weer terug in het veld. De ploeg van trainer De Koning hoopte met 0-0 de rust te halen, maar Twente zette toch het krachtsverschil op het scorebord. Yeboah profiteerde vlak voor de thee van de fout van Achenteh die aan de verkeerde kant dekte. Op weg naar het doel ging Zwarthoed ook nog eens te snel op zijn bips, waardoor een wippertje volstond voor de openingstreffer.

ALLE REMMEN LOS
De Kogel bleef met een hamstringblessure achter in de kleedkamer, maar ook zijn vervanger Hendriks kon geen vuist maken voorin. Celina schoot behendig voorlangs en Fischer kopte nipt over na bijna een uur spelen. Het roer ging om na kleine kansjes voor Ünal, Wolters en Fischer. De Koning gooide alle remmen los in de hoop nog een punt uit het duel te kunnen slepen.

VOORSPELBAAR
Met een veredeld 3-4-4 systeem kwam Twente wel onder druk, maar nimmer echt in de problemen. Te snel balverlies door de gehaastheid aan Kowet zijde en ook Teijsse als stormram was te voorspelbaar  en weinig effectief. In de tegenstoot waren de Tukkers enorm gevaarlijk: Ünal teisterde de paal nogmaals en de nekslag volgde vlak voor tijd.

SMET
Terwijl het stormende Eagles moedig probeerde iets te forceren, werd het doorsturen van Fischer meedogenloos afgestraft door uitblinker Culina. De huurling van Man. City schoot vlak voor tijd droog raak en stelde de Enschedese winst veilig. Een extra smet op het duel was de rode prent voor invaller Antonia. Na het duel gebaarde hij dat hij er niets aan kon doen, maar de beelden zagen er ernstig uit. De rappe buitenspeler landde op de benen van Thesker.

INTERVIEWS
Na het duel was Sport Live weer ter plekke om spelers en de trainer te interviewen. Erik van Luttikhuizen sprak met Xandro Schenk en aanvoerder Sander Duits. Afsluitend natuurlijk nog met coach Hans de Koning. Die gesprekken zijn terug te luisteren door op de link te klikken.
Dinsdag speelt Go Ahead Eagles thuis tegen Jodan Boys voor de KNVB Beker.

Hans de Koning:
 

Xandro Schenk:
 

Sander Duits: