Ondanks een veldoverwicht verloor Go Ahead Eagles in Waalwijk een zes puntenwedstrijd. Trainer Hake was ontstemd over de fouten die vooraf gingen aan de drie treffers die zijn team tegen kreeg.

De wedstrijd startte bijzonder saai, er was weinig ruimte; RKC wilde niet echt voetballen en Kowet was machteloos tegen de vijf-mans defensie van de Waalwijkers. Pas na 20 minuten gebeurde er iets, maar zowel leidsman Bos als de VAR waren in slaap gesukkeld. RKC verdediger Nieuwpoort had alleen oog voor Deijl, die de diepe bal van Idzes keurig aanam en binnen de beruchte lijnen ten val werd gebracht. Ondanks deze overtreding oordeelde de onafhankelijken anders en RKC profiteerde van het onbegrip.

Want een fractie later zette Oukili, vanaf de achterlijn, strak voor en kon Seuntjes de bal binnenwerken bij de eerste paal. Wel was de organisatie van de Deventer-ploeg daar even verdwenen toen positioneel de ploeg steken liet vallen bij de inworp voorafgaand aan die voorzet. Ze waren duidelijk aangeslagen en het duurde tot de extra tijd in de eerste helft voordat de paars/zwarte formatie zich serieus meldde in de 16 van RKC.

Maar toe was het ook gelijk raak, en hoe… Linksachter Fontan volleerde de vrije trap van Edvardssen heerlijk in de winkelhaak achter Vaessen. Een fantastische treffer wat de ploeg wel vleugels moest geven voor het tweede deel. Daarin domineerde het ook, echter zonder echte kansen af te dwingen. Halverwege het tweede deel leek het duel op slot, totdat RKC trainer Oosting ingreep en aanvallers bracht. Het meer aanvallende systeem bracht GA Eagles aan het wankelen en de fouten stapelden zich op.

Weer een onoplettendheid bij een inworp werd de ploeg uiteindelijk fataal. Waar het team van Hake doorgaans in uitblinkt, zakte het nu door het ijs en de 2-1 was pijnlijk om te zien. De architect was doelpuntenmaker Seuntjes, zijn hoge voorzet werd niet gepakt door doelman De Lange waardoor Kramer op zijn gemakje kon binnenknikken voor de 2-1.

Een enorme domper, maar daar mag een elftal toch niet van slag geraken. Het tegendeel bewees Go Ahead Eagles, want het dacht louter nog aan aanvallen. Naïeviteit in de omschakeling zorgde zelfs voor een derde RKC treffer en weer eiste Seuntjens een hoofdrol op. Hij bracht Oukili in positie die alle tijd en ruimte kreeg om de bal heerlijk binnen te schieten achter de kansloze De Lange.

Onthutst en vol ongeloof uitte Amofa na afloop zijn ongenoegen. Het elftal had gefaald en RKC bleek wel heel effectief. Ook trainer Hake erkende dat zijn team cruciale fouten maakte waardoor een nederlaag onafwendbaar bleek. Zo lijkt een prachtige serie in rook op te gaan, want tegen gelijkwaardige opponenten zo ten onder te gaan, baart zorgen voor het vervolg.

Het gemis van Tekie op het middenveld was voelbaar. Idzes deed zijn best, maar is ondertussen gewend aan zijn positie centraal achterin. Daar stond vandaag Nauber, die hopeloos faalde, met name in balbezit. Dit Kowet is een tandeloze ploeg die de afspraken laakt en niet tot kansen komt. Aan trainer Hake om zijn selectie weer vlot te trekken en komend weekend zonder de geblesseerde Edvardsen en geschorste Amofa de tanden flink te zetten in NEC.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl