FAQ items aan het laden...

Go Ahead Eagles zegeviert aan de dijk

Go Ahead Eagles heeft een verdiende 0-1 zege geboekt aan de dijk in Volendam. De ploeg van John Stegeman was in de eerste helft heer en meester en had de wedstrijd voor de pauze moeten beslissen. Het bleef echter lang spannend waardoor Volendam tot diep in de extra mocht blijven hopen op een gelijkspel. Hard werken hield de Deventer formatie in de tweede helft vrij makkelijk op de been.

Bij Go Ahead Eagles ontbraken de nog altijd geblesseerde Jeroen Veldmate en Jeff Stans. Zonder de twee sterkhouders trad Go Ahead Eagles in de eerste helft ijzersterk aan tegen Volendam. Het weerzien met Hans de Koning lee gezellig te worden voor de bezoekers uit Deventer. Na een kwartier spelen had de rood-gele brigade al vier keer kunnen scoren. De eerste doelrijpe kans was een kopbal van Paco van Moorsel. De aanvallende middenvelder zag zijn poging voorlangs gaan.

Het middenveld van Go Ahead Eagles was duidelijk de baas en zag na zeven minuten Richard van der Venne voor doelman van Stappershoef verschijnen. De sluitpost van Volendam hield zijn ploeg op de been met een prima redding. Nog geen minuut later stond van der Venne, na een snel genomen vrijetrap van Bakx, alleen voor de doelman en schoot hij te wild in waardoor de doelman een kans kreeg.

Nog binnen het kwartier zag Paco van Moorsel een kopbal, uit de vijfde hoekschop, van de doellijn gekopt worden. Enkele minuten later bleek ook Thomas Verheydt wederom functioneel. Het doorkoppen van de spits gaf Navratil de mogelijkheid één op één met de doelman. De snelle buitenspeler gaf, met een schot door het midden, de doelman een kans om ook deze kans onschadelijk te maken.

Het eerste teken van leven volgde halverwege de eerste helft. Een hard schot van Smal spatte uiteen op de lat. Ruim tien minuten later werd, achteraf gezien, de winnende treffer geproduceerd door Bruno Andrade. De buitenspeler was belangrijk met zijn tweede treffer na zijn terugkeer van een slopende blessure.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Hans de Koning liet zijn ploeg opportunistischer spelen en daarmee dwong Volendam meer af. Go Ahead Eagles was daarentegen niet rustig en nauwkeurig genoeg om onder de druk van de Wijdbroeken uit te spelen. Het leverde Volendam via Kok, Peters en Deul kansen op. Laatstgenoemde kreeg vanaf elf meter de grootste kans. De onterechte strafschop werd ruimschoots naast geschoten.

In de slotfase had een doelpunt aan beide kanten nog kunnen vallen. Echter bleef de 0-1 op het scorebord staan waardoor Go Ahead Eagles een prima uitzege boekt en door de resultaten op de andere veld stevig in de top 5 staat. ‘Want play-offs is het doel,’ aldus John Stegeman.

2019-03-09T00:19:45+01:009 maart 2019|Verslagen|