Na een vroege achterstand toonde GA Eagles veerkracht door met een 1-2 voorsprong te gaan rusten. Na de thee werd zelfs een 1-3 voorsprong behaald, maar in het laatste kwart zakte de ploeg van Hake te diep weg waardoor NEC langszij ‘mocht’ komen.

Met een briljante dribbel zette Oussama Tanana NEC al na zes minuten op een 1-0 voorsprong. Tussen vijf man in behield hij de bal, kapte Fontan uit en schoof beheerst de openingstreffer binnen.

Echter zes minuten later was het al weer gelijk. Lidberg scoorde zijn derde van dit seizoen, de Zweed knikte beheerst een vroege voorzet van Fontan binnen. Het was een energieke openingsfase van een verder bijzonder aantrekkelijk duel.

Adekanye stond slim weer op binnen het strafschopgebied en vanuit de draai scoorde hij de tweede voor Go Ahead Eagles in deze wedstrijd en zijn tweede van het seizoen. Dit na goed voorbereidend werk van Rommens en Deijl.

Met die 1-2 gingen beide ploegen de rust in waarna NEC omschakelde naar hun vertrouwde 4-3-3 systeem na de falende 5-3-2 formatie. Toch scoorde GA Eagles al na 5 minuten de 1-3, Er werd geen buitenspel geconstateerd door de VAR nadat de grensrechter in eerste instantie wel vlagde. Dit na een geweldig uitgespeelde actie van Adekanye waar Edvardssen beheert de bal langs Cillissen schoof voor de 1-3.

Tavsan en Dibata zijn dan gevaarlijk, maar GA Eagles had het duel definitief moeten beslissen toen Sow iedereen te slim af was en zelfs doelman Cilissen passeerde. Echter zijn te zwakke inzet werd van de lijn gepareerd.

In het laatste kwart van de wedstrijd zakt GA Eagles wel heel ver terug waardoor NEC de aansluitingstreffer kan scoren middels Mattson. De [ploeg van Hake kwam niet meer aan voetballen toe, joeg de ballen lukraak weg waardoor het nimmer onder de druk uitkwam.

Diep in de extra tijd kopte invaller Sandler toch die gelijkmaker binnen op voorzet van Tannane. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag, echter als je met 1-3 voorstaat, voelt het toch anders voor de ploeg uit Deventer. In een aantrekkelijke wedstrijd voelt de 3-3 voor NEC toch als een overwinning.

René Hake was teleurgesteld na afloop van het gelijkspel: “Je geeft een gewonnen wedstrijd weg, we hebben niet de rust en het lef getoond om dit goed uit te spelen. We schoten alleen nog maar de ballen weg, die twee goals hoefden niet te vallen. Met één of twee passes kan je dit zo simpel uitspelen. Nu overheerst bij bij de teleurstelling, we hadden een goede stap naar boven kunnen zetten.”

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl