Het bezoek bij de hekkensluiter in NIjmegen heeft één punt opgeleverd.  In het duel waar doelman Patrick ter Mate zijn Eredivisie-debuut maakte kwamen de bezoekers snel op achterstand maar in de tweede helft werd volledig verdiend de gelijkmaker op het scoreformulier gebracht.

Het was een roerige week in voetballand. De transferwindow bracht een aantal spannende dagen met zich mee. Go Ahead werd geconfronteerd met het terughalen van doelman Room door VItesse. Gelukkig kon men snel en succesvol de open gevallen plek opvullen met Stephan Andersen, Deens international en zeer ervaren. Helaas bleek het echter niet mogelijk voor de uiterst belangrijke wedstrijd van zondag de aanwinst speelgerechtigd te krijgen. Door de blessure van tweede doelman Cummins werd het dus het gedroomde debuut van Patrick ter Mate.

Eerste helft

Voor dat het duel goed en wel op weg was liepen de mannen van Foeke Booy alweer achter de feiten aan. Ongetwijfeld zal er in de wedstrijdbespreking op gehamerd zijn bij dode spelmomenten Michael Higdon in de gaten te houden. Hij mocht in de vijfde minuut echter ongehinderd de ruimte opzoeken in de zestien en de corner volkomen vrij achter doelman ter Mate koppen. Vriends was in geen velden of wegen te bekennen.
Gaande weg de eerste helft herstelde de ploeg echter goed en werd het de bovenliggende partij. Goede kansen voor Kolder en Falkenburg werden echter niet verzilverd. De rust werd dus met een 1-0 achterstand opgezocht.

Tweede helft

Na de thee waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Daarna pakte Go Ahead de draad echter weer goed op. Het niveau van de wedstrijd was niet best, maar waren de Eagles de minst slechte. Dit resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker. Deniz Turuc liet zien over een fantastische trap te beschikken. Na enkele mislukte pogingen was een na een kwartier in de tweede helft wel raak. Vanaf grote afstand schoot hij met een prachtige wreeftrap de bal onhoudbaar tegen de touwen. 1-1. De 200 meegereizde fans hadden toen zelfs goede hoop op meer. Veel meer kansen vielen er echter niet te noteren aan Deventer zijde.

Het slotoffensief kwam op naam van de thuisploeg. Met drie nieuwe krachten werd opportunistich de aanval gezocht wat nog enkele hachelijke momenten voor de neus van Patrick ter Mate opleverde. Hij hield zijn doel in het tweede bedrijf echter schoon. Hij mag trots zijn dat hij een Eredivisie duel op zijn cv kan bijschrijven. Debutant Haps kende een ietwat onwennige start. Vlak na zijn invalbeurt spaarde de goed leidende scheidsrechter Kamphuis hem na een harde tackle en gaf slechts geel.

Aanstaande woensdag staat er weer een belangrijk duel op de rol. Thuis in de eigen Adelaarshorst tegen RKC Waalwijk zijn de drie punten meer dan welkom.