Go Ahead Eagles startte het uitduel in Oss als koploper maar kon die last niet dragen. In een troosteloze ambiance ging de ploeg van Demmers hard onderuit tegen de rode lantaarndrager .

 

In een duel, waarin Go Ahead Eagles de verwachting leek te hebben van het respect voor een koploper, bleek het tegendeel waar. FC Oss strafte de Deventerploeg af met een duidelijke 3-0 zege.

BALBEZIT
Het duurde even voordat Go Ahead Eagles grip kreeg op de thuisploeg dat anders stond als verwacht. Maar al snel domineerden de gasten uit Deventer, zonder daarbij echter gevaarlijk te worden. Tempoloos ging de bal rond en enkele malen kwam men er voetballend goed uit. Het ontbrak aan de goede eindpass om echt aanspraak te maken op een treffer.

OPENINGSTREFFER
Oss kon dat ook niet maar de eerste keer echt voor het doel was het wel raak. Xandro Schenk bleef veel te lang staan nadat het gevaar van een spelhervatting geweken leek. Maar architect Bakx stiftte de bal keurig over de laatste linie waar Schenk te laat weg stapte. Daardoor stond Kamaci oog in oog met Zwarthoed en volleerde de openingstreffer binnen.

BRAVOURE
Vanaf dat moment kreeg Oss bravoure en rook het bloed. De koploper uit Deventer werd nog slordiger en verloren alle individuele duels. De thuisploeg had met een ruimere marge de thee kunnen halen maar dat bleef de ploeg van Demmers bespaard. In de rust had de coach wel wat recht te zetten. Een matte vertoning wilde hij doen kantelen met de wissel van invaller Mathieu voor controleur Duits.

AANMODDEREN
Echter binnen de minuut mocht Bakx vrijuit opstomen naar Zwarthoed en de marge al verdubbelen. De Deventerploeg modderde aansluitend wat aan en de 3-0 was een logisch gevolg. Weer was het Bakx die Kamici achter de Deventer defensie vond. De aanvallende middenvelder schoof het speeltuig beheerst achter Zwarthoed en het duel was gespeeld. Zeker als Schenk de grootste kans van het duel naast kopt. Een vrije trap van Rijsdijk werd slim verleng door Vriends, maar in vrijstaande positie faalde Schenk.

OPZICHTIG FALEN
De wissels die Demmers dan nog pleegt zijn weliswaar gedurfd, maar als mosterd na de maaltijd. Zijn ploeg heeft opzichtig gefaald, het ontbeerde aan de echte wil om te winnen, een uitstraling die de nummer laatst wel had. Demmers zocht de oorzaak in de verloren individuele duels: “Duels vanaf het begin niet fel genoeg, dat werd eerst nog verbloemd door het vele balbezit”. Hij houdt de ploeg daarvoor verantwoordelijk: “Iedereen moet wel in de spiegel kijken, want Oss ging 100% voor de winst en wij niet”.

 

Interview Bart Vriends

Interview Dennis Demmers