Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst drie punten gepakt tegen Fortuna Sittard. Evenals de thuisploeg heeft men in Sittard ook last van een uitsyndroom.  De ploeg bleek gisteren dan ook op bezoek in Deventer onmachtig. Zonder groots te spelen leken de mannen van Joop Gall geen enkele moeite te hebben met Fortuna. Een riante 2-0 voorsprong bij rust door doelpunten van Wellenberg en Antonia leek een ruime overwinning in het verschiet te hebben. Omdat in de tweede helft werd verzuimd definitief afstand te nemen bracht een toevalstreffer van Fortuna toch nog de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig zonder schadelijke gevolgen. Wel een verdiende overwinning dus in aanloop naar de IJsselderby welke volgende week in Deventer gespeeld gaat worden.