Na een roerige dag op bestuurlijk niveau deed het elftal ook nog een duit in het zakje te doen vandaag door de dramatische vertoning tegen laagvlieger Jong FC Utrecht. Het werd een bloedeloze 0-0.

FOUTENFESTIVAL
Op papier leek het een ideale tegenstander om het blazoen weer wat op te poetsen, echter was het elftal van Vlemmings niet in staat zich boven de situatie te plaatsen. Het werd een foutenfestival met nimmer een goede eindpass en daardoor nauwelijks kansen voor beide goals. De gifbeker moet helemaal leeg en de bodem lijkt nog niet in zicht.

AANSLUITING
Pas na een half uur viel de bal eens goed, echter was Werkhoven niet slim genoeg om uit te halen. Zwaar gehinderd versierde de jonge centrumspits ook geen penalty. In die eerste helft haalde Langedijk nog wel eens de achterlijn, echter was het met de aansluiting kommer en kwel. De enorme afstand tussen de aanval en het middenveld zorgde er voor dat er nimmer druk gezet kon worden op de matige Utrecht defensie.

VEEL TE WEINIG
In het tweede deel probeerde Beltrame het enkele keren van afstand en was topschutter Hendriks ongelukkig met een schot op de buitenkant van de paal. Veel te weinig om aanspraak te maken op meer dan een punt. Gelukkig voor de Deventerploeg haalde Stevens wel zijn niveau met enkele geweldige reddingen waardoor men de 0-0 uiteindelijk koesterde in de Adelaarshorst.

MACHTELOOSHEID
Ook Vlemmings deelde in de malaise met enkele onbegrijpelijke wissels. Zo haalde hij vleugelspeler Langedijk naar de kant en moest de controlerende middenvelder Thomas het op die zijde gaan laten zien. Echter liep het spel aansluitend nog meer door het toch alle drukke centrum. Ook invaller Maneschijn meldde zich louter in het centrum waardoor het slotoffensief uitbleef. Machteloosheid overheerste, waar spelers achteraf ook spraken van een gebrek aan zelfvertrouwen.

 

https://deventerrtv.nl/artikel/87891180/apathisch-kowet-zorgt-voor-gelatenheid-publiek