Ook het tweede duel in de Eredivisie heeft geen punten opgeleverd. Go Ahead Eagles werd op Woudestein met 3-2 geklopt door de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Evenals tegen FC Groningen werd tegen Excelsior door een doelpunt in de slotfase de hoop op een punt teniet gedaan. Ver in blessure tijd vergreep Turuc zich aan zijn tegenstander en besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Sander Fischer schoot de bal onberispelijk achter Eric Cummins. De doelman eiste overigens ook een hoofdrol op. Bij een uitzichtloze 2-0 achterstand belandde een uittrap van de doelman in ene achter zijn collega aan de overkant. Dit unieke doelpunt zal wellicht de hele wereld overgaan, maar punten levert het helaas niet op.

Stem hier op uw man of the match

Scoreverloop: 19′ Jordan Botaka 1-0, 59′ Daryl van Mieghem 2-0, 69′ Erik Cummins 2-1, 75′ Sven van Nieuwpoort 2-2, 90+3′ Sander Fischer (pen) 3-2.

Opstelling: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Van Ooijen (66. Rijsdijk), Overgoor, Türüc; De Sa (82. Reimerink), Kolder, Schalk (76. Lewis). Geel voor Vriends, Lewis en Türüc.

Opstelling Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Van Diermen, Brito, Kruijs, Auassar, Stans (84. Vermeulen), Botaka, Van Weert (75. Maletic), Van Mieghem (62. Gouriye).