Gedisciplineerd als team, goed aan de bal en keihard werken. Go Ahead Eagles had het allemaal in het Rat Verlegh Stadion. Daardoor won de ploeg van Kees van Wonderen dik verdiend met 0-1 van NAC. Een zege die zorgt voor aansluiting met de top 4 van de ranglijst.

Een briljante eerste helft wist Go Ahead Eagles in Breda af te werken. De discipline in het elftal zorgde ervoor dat NAC, bij rust, geen enkele poging tussen de palen kon noteren. De ploeg van Kees van Wonderen schoot 14 keer richting het doel van Olij. Zeven pogingen moest de keeper onderscheppen maar dat lukte bij één niet. Jeroen Veldmate schoot de bezoekers op 0-1 na ruim een half uur spelen. Na een kopbal van Bradly van Hoeven wist Mulenga de bal breed te koppen waardoor de aanvoerder raak kon schieten.

En juist Mulenga had daarvoor vier uitgelezen mogelijkheden om tot score te komen. Na een kwartier kreeg de spits een enorme kans maar zag zijn schot geblokt worden. Even later trof hij met een kopbal geen doel en ook alleen voor de keeper kreeg de 37-jarige aanvalsleider niet tussen de palen. Nog voor het half uur lukte het Mulenga ook niet met een hakje om tot scoren te komen en de rebound van die aanval was niet aan Sam Beukema besteed. De centrum verdediger kreeg overigens in de openingsfase van het duel al een enorme kans maar zag Oly zijn mogelijkheid pareren.

Go Ahead Eagles ging uiteindelijk rusten met een 0-1 voorsprong en moest slechts één schrikmomentje overleven. Jay Gorter liet namelijk een afstandsschot van El Allouchi los en zag dat zijn mede verdedigers voorkwamen dat er alsnog een rebound kwam.

Na de rust kwam het spelbeeld meer in evenwicht. Go Ahead Eagles werd via Bradly van Hoeven en Martijn Berden nog dreigend. Echter kroop de ploeg na een uur spelen terug op de eigen helft. NAC werd uiteindelijk geen enkele keer echt dreigend. De verdedigende discipline bij Go Ahead Eagles is dermate hoog dat het zonder problemen een slotoffensief doorstond.

Door deze overwinning nadert Go Ahead Eagles NAC tot op één punt. Of het dichterbij Almere komt is op het moment van schrijven nog afwachten. Een knappe zege, één van de betere van het seizoen, die een vervolg moet krijgen op de Vijverberg in Doetinchem.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl