Ook tegen de eerste tegenstander uit de traditionele top 3 heeft Go Ahead Eagles de ongeslagen status in de eigen Adelaarshorst kunnen behouden. Feyenoord hoopte ten minste voor even de koppositie in te gaan nemen, maar kwam bedrogen uit. Topschutter Marnix Kolder sloeg in de slotminuut genadeloos toe uit een vrij trap even buiten de zestien. Of het punt helemaal terecht was daar valt over te twisten. Een gestolen puntje is echter ook wel een keer lekker. 

Eerste helft

De basiself werd door Foeke Booy, deels noodgedwongen, behoorlijk op de kop gezet. Deniz Turuc werd wegen ziekte vervangen door Lambooy. Xander Houtkoop mocht plaats nemen op de bank, Joey Godee startte vanaf het begin. De backposities werden ingenomen door Doke Schmidt en Mawouna Amevor. 
Go Ahead leek danig onder de indruk van de grote tegenstander en begon veel te slap aan het duel. Feyenoord creeerde in de beginfase kans op kans maar met name Boëtius verprutste deze even zo vaak. Tot opluchting van de rood-gelen wist alleen Stefan de Vrij doelman Room te passeren in de eerste helft. Wrang was wel dat op dat moment Marnix Kolder buiten het veld een nieuwe lens aan het halen was.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg de wedstrijd een heel ander gezicht. Gesteund door het thuispubliek leek de ploeg eindelijk de schroom van zich af te gooien. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een rush van Amevor vanaf rechts eindigde op de rand van de zestien met een bekeken schuiver langs de kansloze Edwin Mulder. De wedstrijd leek hierna meer in evenwicht al waren de beste kansen wel voor Feyenoord. Eén van deze kansen dacht Pellé af te ronden, ware het niet dat Room in de weg stond. Uit de rebound schoot Immers alsnog de voorsprong voor Feyenoord op het bord en leek de wedstrijd beslist. Go Ahead rechtte echter de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Booy bracht alsnog Xander Houtkoop en Jeffrey Rijsdijk. En zo werd Marnix Kolder na enkele weken te hebben droog gestaan weer het goudhaantje. De Adelaarshorst vierde het punt als een overwinning en ging compleet uit zijn dak. 

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2 (0-1)
Scheidsrechter Makkelie, toeschouwers 7.681.

17. De Vrij 1-0; 48. Amevor 1-1; 63. Immers 1-2; 89. Kolder 2-2.

Go Ahead Eagles; Room; Schmidt; Amevor; Schenk; Vriends; Falkenburg (Rijsdijk 77); Overgoor; Lambooij; Antonia (kavak 83); Kolder; Godee (Houtkoop 76).
Feyenoord: Mulder; Janmaat; De Vrij; Martens Indi; Nelom; Clasie; immers; Vilhena; Armenteros; Pellé; Boetius (Schaken 79).

Geel Go Ahead: Godee, Schenk, Vriends, Overgoor. Feyenoord: Nelom, Vilhena.

 

Interviews


Marnix Kolder


Sjoerd Overgoor


Dick Schneider


Bart Vriends


Mawouna Amevor