De thuisploeg werd gesteund door een knullige eigen goal al vroeg in het duel, achteraf maakte dat het verschil want beide ploegen wisten maar weinig kansen bij elkaar te voetballen.

Zonder Finn Stokkers moest trainer René Hake starten in Groningen, een fikse tegenvaller, zeker in zijn systeem van voetballen. Edvardsen nam dapper zijn plek in, maar de buitenspeler voetbalde er ongemakkelijk. Het gaf de kans aan Fernandes voor zijn basisdebuut en vanaf links speelde hij een bekwame wedstrijd. Nauber, Markelo, Wilhelmson en Berden maakten de blessurelijst bij GA Eagles compleet.

FC Groningen begon enthousiast aan het duel waarbij een voorzet vanaf links werd getoucheerd door Lundqvist en doelman De Lange te laat was. Het speeltuig viel achter hem op de paal en via de rug van de sluitpost tot over de doellijn. Met die eigen treffer moet de Deventer formatie zich herstellen, vele slordigheden volgden, maar een vuist kon niet gemaakt worden.

Zo ontsnapte Fernandes, maar eenmaal omsingeld door drie Groningers had de ex-Telstar speler niet het overzicht om Edvardsen naast zich te zien en schoot krachteloos. Dat deed Lidberg ook even voor de thee, op aangeven van diezelfde Fernandes, terwijl Oratmangoen aan de andere zijde naast had geschoten. Na de rust speelde het elftal van Hake was gedecideerder richting het doel van Verrips.

Ngonge ontsnapte aan de andere zijde en de getructe buitenspeler vond De Lange in de korte hoek. Fernandes kopte na 56 minuten nét voorlangs en toonde daarmee dat er meer in zat zondagmiddag. Halverwege de tweede helft onderschepte Linthorst een matige opbouw van de thuisploeg en bediende Lidberg, echter kende de Zweed geen controle en verprutste de mogelijkheid.

De komst van invallers gaf bij Groningen een mogelijkheid via Postema en bij de Eagles zorgde Adekanye voor wat opwinding. Op karakter kreeg de jongeling de bal voor, maar Lidberg kon niet profiteren. Ngonge testte De Lange nogmaals met een inzet van buiten de 16 terwijl Adekanye in het andere strafschopgebied ook kansrijk opdook. Echter moest hij op de stuiterende voorzet van Lidberg wachten waardoor Kelly hem tijdig van de bal kon glijden.

De laatste echte mogelijkheid was voor Kuipers die het van afstand probeerde, echter was het een te makkelijke prooi voor de Groningse doelman. Beste mogelijkheden tot een punt in de Euroborg, maar de ploeg kende te veel moeilijkheden om tot echte kansen te komen. Het verlies gaf toch moed voor René Hake die progressie ervaarde. Fernandes was blij met zijn basisdebuut, maar beseft ook dat hij nog veel te leren heeft en Adekanye zegt bijna fit te zijn, maar zijn ploeg zag verliezen omdat het louter mogelijkheden tot kansen kon creëren.

Met de transfermarkt nog anderhalve week open groeit de roep om versterking getuige de dunne bank de eerste drie wedstrijden. Hake moest Aventisian zelfs brengen voor aanvallende impulsen vanaf links, illustratief voor dit ogenblik. Maar diezelfde Hake gaf wel aan dat hij alleen spelers er bij wil hebben die er direct staan, getuige de vele blessures en spelers die ritme missen. Ook moet die aanwinst echt beter zijn dan de speler die al die positie speelt, dus echte versterkingen zijn wel gewenst, ook iets wat de achterban onderstreept.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl