Teijsse mist net een kopkans en het spel verplaatst zich razendsnel naar de andere kant waar de verdediging uitgereten staat. Vriends staat besluiteloos tussen twee geelhemden in en zijn man, Ralf Seuntjes, kopt de stuiterbal door. Invaller De Crooij is veel attenter dan Lambooy en verschalkt in vrije positie doelman Cummins.

DESASTREUS
Een van de vele momenten dat het verdedigend niet goed zat, echter ditmaal is het desastreus, ditmaal kost het Go Ahead Eagles de wedstrijd. De eerste helft stond bol van de fouten, maar dat maakte het wel tot een spektakelstuk. Het spel ging over en weer met de meeste kansen voor de thuisploeg. Die zijn voorsprong  wel erg illustratief verwierf, een inschattingsfout van doelman Cummins ging daaraan vooraf.

HANDJE GEHOLPEN
Op het perspraatje daags vooraf aan dit treffen verdedigde Demmers zijn keuze voor Cummins dapper. Ook de trainer beseft wel dat de ervaren Zwarthoed aan de deur klopt, zeker na een goed debuut in het oefenduel tegen FC Utrecht. Echter wil de trainer nieuwelingen niet direct opstellen. Wanneer het dan wel de beurt is aan de Volendamse sluitpost kon Demmers niet zeggen maar na acht minuten spelen werd hij een handje geholpen.

GRETIGER
Erik Cummins wachtte veel te lang met uittrappen en raakte het achterwerk van Seuntjens. De spits was aansluitend slimmer en gretiger en werkte de bal binnen, Cummins verbijsterd achterlatend. Gelukkig voor de doelman kon de Deventerploeg vlot langszij komen, maar VVV Venlo kreeg een extra reden om in een goed resultaat te geloven. Bizar was dat juist Cummins aan de basis stond van de gelijkmaker, als hij een inzet van de rappe Resida bokst.
 
OMSCHAKELING
De omschakeling was effectief met spits De Kogel als architect. Leon de Kogel doet Kolder al snel vergeten door zich een completere spits te tonen. Hij stuurde Van Overbeek goed de diepte in die binnendoor kroop bij Rutten en beheerst in de lange hoek raak prikte. Een logische verhouding op dat ogenblik.

SPIERBALLENDUEL
Na de rust veranderde het spelbeeld in het voordeel van VVV. Het spierballenduel was minder attractief en de grip op het duel ontbrak Go Ahead Eagles vanaf die fase. De coach probeerde dit te corrigeren door David wat meer ruimte te verschaffen. Tom Daemen maakte daarmee zijn debuut, echter kon David ook toen niet overtuigen.

NOG ERGER
In de slotfase leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt in de sfeerloze De Koel. Het enige noemenswaardige waren de vele kaarten die scheidsrechter Van der Graaf plots uitdeelde. Toch verloor Go Ahead Eagles in de slotseconde. Een verlies wat nooit had gemogen, aldus trainer Dennis Demmers. “We moeten eerst een bal gewoon wegschieten, dat wordt een inworp en aansluitend nog erger met een tegendoelpunt zelfs”.

Dennis Demmers:
https://soundcloud.com/erikdeventer/dennis-demmers-na-vvvgae-11-09-2015

Tom Damen:
https://soundcloud.com/erikdeventer/tom-daemen-na-vvvgae-11-09-2015

Bart Vriends:
https://soundcloud.com/erikdeventer/bart-vriends-na-vvvgae-11-0-2015

 

Met dank aan Erik van Luttikhuizen