Een onherkenbaar en machteloos Go Ahead Eagles verloor zondagmiddag met 3-0 in Maastricht. MVV was in eigen huis al een vijftal maanden ongeslagen, maar een makkelijkere middag als vandaag hadden ze zich niet kunnen wensen.

In de eerste helft creëerde Go Ahead Eagles geen enkel kans. De thuisclub werd regelmatig gevaarlijk zonder daarvoor ogenschijnlijk echt veel moeite te hoeven doen. Elmo Lieftink mopperde achteraf nog over ‘het penaltymoment’, een overtreding van Mahmutovic op Rabillard. Echter scheidsrechter Bijl wuifde het incident weg: “We krijgen toch al geen penalty’s mee dit seizoen”, uitte Lieftink zijn frustratie. Dat ontstond omdat zijn ploeg voor het eerst leek samen te spelen: “Als we moesten knijpen deed dat er eentje, de ander was dan nergens te vinden”.

De geboren Maastrichtenaar Mars kreeg na 32 minuten de bal op een presenteerblaadje van de dramatisch spelende Mertens. Dit gebeurde nadat Verhulst tot tweemaal toe katachtig zijn doel schoonhield na een schiettent situatie in zijn doelgebied. Mares benutte het buitenkansje beheerst voor de 1-0, een voorsprong die tot de thee op het scorebord bleef staan. Daarna vervolgde Berden het duel voor Navrátil die een matig optreden kende: “Ik kon er wel meer wisselen”, knorde trainer De Gier na afloop over de wissel in de rust. In de 55ste minuut mocht ook Corboz vertrekken, Bannink loste hem af.

Ondanks het dramatische optreden van de Deventer formatie bleef het in de wedstrijd door enkele puike reddingen van doelman Verhulst. Na ruim een uur spelen was de beste kans voor GA Eagles niet besteed aan Mertens die wonderwel de bal niet over de doellijn kreeg, een verdediger toucheerde de bal met de arm waarna uitblinkend doelman Bertrams het speeltuig veilig stelde. Halverwege het tweede deel maakte Henri Anier zijn debuut in de punt van de aanval, echter zag de Est al snel een inzet via de paal terugkeren het veld in, een prooi voor Mares die de score naar 2-0 tilde.

Als het duel al niet gespeeld was, dan leek het toen wel het geval. Toch kreeg Bannink een uitgesproken kans op de aansluitingstreffer, echter oog in oog met Bertrams faalde de nummer 10 van de Deventer ploeg. Niet veel later was het wederom doelman Bertrams die zijn ‘hok’ schoon wist te houden, ditmaal op een prima vrije trap van Veldmate die richting de winkelhaak onderweg was. Het waren echter stuiptrekkingen van een groggy boxer op de kunstgrasmat in Maastricht. De boxer ging helemaal ‘out’ toen Van der Hurk de 3-0 mocht binnenwerken na een vlijmscherpe counter.

Een hele slechte beurt van GA Eagles dat enorm heeft geleden de laatste weken: “De nederlagen tegen Jong Ajax en FC Utrecht waren terecht, maar hebben klaarblijkelijk toch zijn tol geëist de laatste weken”, was de eerste conclusie van trainer De Gier na afloop. Hij weigerde per individu te gaan oordelen: “Laten we nu voorkomen dat we met vingers gaan wijzen en de groep bij elkaar houden, dat moet ik zien te managen de komende week”.

Echter lijkt met deze nederlaag het seizoen als een nachtkaars te zijn uitgegaan. Na het bekeravontuur is nu ook de strijd voor de tweede stek verder weg dan ooit. Daarmee lijkt GA Eagles veroordeeld tot een bijrol met als enige doel om deelname aan de play-offs veilig te stellen. Elmo Lieftink kijkt uit naar de evaluatie van het duel: “Laten we juist wel eens scherp gaan evalueren om hier eens flink van te leren”, aldus de teleurgestelde middenvelder. Een totale off-day in Maastricht waar de gehele groep stevig door het ijs zakte en De Gier zijn handen vol heeft om er weer een homogene groep van te maken. Een taak van jewelste voor de hoofdcoach in Deventer…

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl