Het begon zo mooi zaterdagavond, Darren Maatsen krulde al na 7 minuten het speeltuig prachtig in de verre hoek achter de keeper. Heerenveen rechtte de rug en boog het nog voor rust om in een 1-3  voorsprong. Die veranderde niet in het tweede deel ondanks het opportune spel van de thuisploeg.

KRULBAL

Het openingsoffensief was hartverwarmend, met onder meer een vrije trap van afstand. De dreun van Ritzmaier werd gepareerd door doelman Mulder. Die had even later geen antwoord op de mooie krulbal van Darren Maatsen. In een aanval die Maatsen eigenlijk zelf opzette leek eerst Ritzmaier goed weggestuurd te worden, maar Achenteh bleef hoog druk houden. Daardoor kon Ritzmaier de bal meegeven aan schaduwspits Maatsen die zichzelf ruimte verschafte en van 23 meter heerlijk de bal voorbij Mulder krulde.

BEKWAAM

Het antwoord van Heerenveen kwam nadat de eerste Deventer storm was geluwd: Schenk paste  verkeerd waarna de Friezen er snel uit kwamen via Zeneli en Larsson. De Deen vond eenvoudig Reza  die dankbaar gebruik maakte van de tijd en ruimte en de Iraanse spits schoot bekwaam de gelijkmaker voorbij Zwarthoed. Enkele minuten later schoot Kobayashi bijna de 1-2 binnen, echter had de Japanner het vizier nog niet goed staan.

GENADESCHOT

Na bijna een half uur werd een matige corner ongewild gepromoveerd tot assist door de ongelukkige Achenteh. Wederom was Reza ter plekke om te scoren. De oud-GA Eagles spits maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hij kreeg in het doelgebied om ongehinderd zijn tweede binnen te knikken. De thuisploeg kwam die klap niet te boven, alleen Achenteh dwong Mulder nog tot een redding na een poging van afstand. Echter het genadeschot viel al voor rust.

DUIKELING

Het makkelijk combinerende Heerenveen vond ruimte via de lichtvoetige Zeneli die vanuit de tweede  lijn mocht aanleggen, zijn schot werd van richting veranderd en buiten bereik van Zwarthoed landde het schot op de paal. De Japanner Kobayashi was de enige die doorliep en had geen moeite om de 1-3 aan te tekenen. Na de thee kreeg Wolters nog een mogelijkheid en was er ophef over een mogelijke strafschop na een duikeling van Schenk binnen de 16.

TELEURSTELLING

Het waren moedige pogingen van de elf van De Koning die eigenlijk niet bij machte waren om Heerenveen echt pijn te doen. Ritzmaier en Fischer probeerden het nog, maar echte kansen waren dat niet. Teijsse loste Hendriks af, die furieus van het veld beende. De spits liet zijn teleurstelling blijken ook na afloop tegen de pers. Ritzmaier had er nog een wedstrijd van kunnen maken, maar het ontbeerde de linkspoot aan geluk toen de bal via de paal weer terug het veld in sprong.

KWALITEITSVERSCHIL

Even voor tijd mocht ook Mo Hamdaoui weer minuten maken, een mooi moment voor de buitenspeler na een jaar van revalidatie. Een teleurstellende nederlaag, ondanks het hartstochtelijke begin en een vroege treffer. Echter het kwaliteitsverschil tussen beide teams was te groot om echt een vuist te kunnen maken. De thuisploeg speelde gedurfd met flair echter moed en inzet is vaak niet genoeg, zo bleek gisteren maar weer.