Na een wervelende eerste helft vol kansen scoorde FC Utrecht met haar eerste actie voor de goal pardoes de 1-0. De tweede helft kon de Deventerploeg niet meer hetzelfde brengen en verloor geflatteerd met 3-0.

WERVELEND
De Kogel knikte al na 2 minuten bijna raak na een goede voorzet van Maatsen en Bytyqi stuitte enkele minuten later op doelman Ruiter. Het was de voorbode van een wervelende eerste helft waarbij de ploeg van De Koning met veel lef en flair heer en meester was in de Galgenwaard.  De Kogel was aansluitend te gehaast, Ritzmaier schoot stijlvol op de buitenkant van de paal en Duits raakte de bal verkeerd binnen het doelgebied. Een regen van kansen in het eerste kwart.

CARAMBOLEERD
Het overwicht kwam met name door uitstekend middenveldspel. Door slim met drie man achterop te spelen tegen de twee Utrecht spitsen werd Locigno de extra middenvelder, hetgeen zich uitbetaalde in het overwicht wat de Deventer ploeg had. Terwijl het thuispubliek begon te fluiten mistte Bytyqi van afstand, terwijl aan de andere kant Haller voor het eerst gevaarlijk werd. De Fransman draaide zich behendig vrij en zag zijn schot via de vuisten van Zwarthoed pardoes op de knie van Troupé eindigen. Zonder dat de rechtsachter er weet van had caramboleerde het speeltuig in de bovenhoek.

VOETBALWET
De Deventerploeg had zichzelf vergeten te belonen en zag een aloude voetbalwet in werking treden. Na de thee kon Kowet niet meer hetzelfde brengen en de eerste fout van de avond werd meedogenloos afgestraft. Ritzmaier verloor de bal op het middenveld en razendsnel werd Zivkovic weggestuurd die de lat raakte. De terugspringende bal werd door Strieder eenvoudig binnen gewerkt. Een enorme domper vlak na de rust die de ploeg van De Koning niet meer te boven kwam. De sterk spelende Duits bediende Locigno in de diepte, De Kogel raakte nog het zijnet en Wolters zag zijn poeier overgetikt worden door Ruiter.

GENOTEN
FC Utrecht loerde op de omschakeling en de snelle Zivkovic besliste het duel definitief met een koele schuiver. Aansluitend mocht het uitgebluste GA Eagles de handen dichtknijpen dat de score niet verder opliep. Locigno moest een kwartier voor tijd het veld per brancard verlaten met een enkelblessure. Na het duel gaf de Belg aan dat hij iets hoorde kraken en is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De Koning was niet teleurgesteld en had genoten van de eerste helft van zijn manschappen. Een prestatie waar verder op gebouwd kan worden.

Hans de Koning:
 

Leon de Kogel:
 

Darren Maatsen: