Er lijkt geen maat te staan op Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst. Met veel energie en pressie werden de Almeloërs in de eerste helft met de rug tegen de muur gezet waarna de tweede helft het karwei werd afgerond tot een 4-0 overwinning.

De IJslander Willumsson opende de score in de Oostelijke derby. Met een bekeken achterwaartse kopbal (á la Jop van der Linden) kopte hij de vrije trap van Rommens in de verre hoek. De thuisploeg behield druk op de Heracles defensie door, met name, via hoge ballen gevaarlijk te worden.

De eerste
Na ruim een kwartier scoorde de Zweed Edvardsen zijn allereerste voor de Deventer club. Bekeken liftte hij de bal uit de drukte om vervolgens verwoestend het speeltuig in de touwen te jagen. Wederom een assist van de slimme Belg Rommens die zich duidelijk in zijn element voelt momenteel. Overigens blaakt de gehele ploeg van het zelfvertrouwen, Heracles kreeg geen enkele kans tot halverwege de eerste helft.

Trein gaat weer lopen
Toen meldden de Heraclieden zich even voor het doel van De Lange, echter voetbalde de rood-gele formatie zich er telkens eenvoudig onderuit. Dit zette zich ook voort na de thee, Heracles probeerde de aansluitingstreffer te scoren. Trainer René Hake reageert door op het hele uur te wisselen waarna de Kowet-trein weer gaat lopen. Als De Lange een omschakelmoment onschadelijk maakt, wordt aan de andere zijde de wedstrijd definitief beslist.

Dol gespeeld
Rommens haalt uit vanuit de tweede lijn, waarna supersup Sow de 3-0 binnen werkt nadat de bal terugkwam van de doelman. Het publiek zuigt de ploeg richting de Brinkgreverweg waar Kuipers zijn belangrijke rol met een treffer bekroond. De aanvoerder ramt de 4-0 binnen vanuit een razendsnelle counter. Dat het hierbij bleef mag een wonder genoemd worden, Heracles werd helemaal dol gespeeld in de slotfase. De ruime overwinning werd lang nagevierd in een zinderende Adelaarshorst wat nog lang na deinde van weer een heerlijk avondje Go-Ahead…

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl