Go Ahead Eagles heeft op de koude dinsdagavond een ijskoude douche gekregen van Jong AZ. In de eigen Adelaarshorst werd met 0-1 verloren.

Het tempo in de wedstrijd was vanaf het begin vrij laag. Mede daarom duurde het tot halverwege de eerste helft alvorens de eerste doelpoging te noteren viel. Frank Ross, voor het eerst in de basis dit seizoen, schoot na een aardige combinatie met Kuipers een meter over het doel. Even later werd Idzes gevaarlijk maar de middenvelder, die overigens op scherp staat, zag zijn poging in het zijnet belanden.

Het bleken de enige twee hoogtepunten in een verder saaie en tamme eerste helft waarin Jong AZ er vooral voor koos om de ruimtes klein te houden. Mede daardoor kreeg doelman Jay Gorter geen enkel schot tussen de palen te verwerken.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Alkmaar al snel op voorsprong. Een vrijetrap van Oosting vloog binnen waardoor de opgave voor Go Ahead Eagles nog moeilijker werd.

Zonder de steun van het fanatieke thuispubliek bleef de ploeg van Kees van Wonderen lang breien. Het verzorgde spel stokt halverwege de helft van de tegenstander. Daardoor wordt verzorgd spel al snel als saai betiteld en merk je aan alles dat er iets anders nodig is.

Pas diep in de slotfase ging Go Ahead Eagles sneller kiezen voor de voorzet. Het leverde twee kopballen van Mulenga op waarvan er één op de lat uiteen spatte. Ook Sam Crowther was nog dichtbij een treffer maar hij gleed net te laat in om een lage voorzet in te tikken. Al met al was het spel onvoldoende om één of meer punten te verdienen tegen de nummer 19 van de ranglijst.