Go Ahead Eagles heeft gisteravond met uitstekend voetbal in een geweldige ambiance de derde overwinning op rij geboekt 2-0. Door de zege nestelt de ploeg zich op een gedeelde eerste plaats in de Jupiler League.

Koploper Helmond Sport werd volledig overklast. Op de toss na werd vrijwel ieder duel gewonnen waardoor de Brabanders van meet af aan werden vastgezet op eigen helft. In hoog tempo combinerend werden er al snel goede mogelijkheden uitgespeeld die echter niet in een verdiende voorsprong werden omgezet.  Het ontbreken van wat geluk en een uitstekend keepende van Westerop bracht bij rust de brilstand op het scorebord.
De angst dat de aloude voetbalwet , ‘als je hem zelf niet maakt dan valt ie wel aan de andere kant’ weer van zich liet spreken bleek ongegrond. Buiten een bal op de paal vlak voor rust kon Helmond Sport op geen enkele wijze aanspraak maken op meer. Ook na de rust keerde hetzelfde spelbeeld weer snel terug en kon de bevrijdende treffer niet lang uitblijven. In de 67ste minuut wist Koen van der Biezen eindelijk de ban te breken door fraai van Westerop te omspelen en vanuit de draai uit een lastige hoek de 1-0 tegen de touwen te jagen. Kort daarna leek de wedstrijd in het slot te gaan via Pedro die zijn dropkick echter op de paal zag belanden. In de 81ste minuut had hij echter meer geluk. Op aangeven van debutant Jhon van Beukering, die de ligt aangeslagen van der Biezen verving, wist ook hij van Westerop te omspelen en de bevrijdende 2-0 te scoren.
De ploeg, maar zeker ook onze supporters verdienen een groot compliment. Door de prachtige wisselwerking tussen publiek en spelers werd het een geweldige voetbalavond.
Volgende week de topper tegen medekoploper Cambuur Leeuwarden, wederom in onze eigen Adelaarshorst.