Quincy Promes heeft vanmiddag in Rhenen de Gouden Stier voor het beste talent uit de Jupiler Leauge in ontvangst genomen. De middenvelder van Go Ahead Eagles kreeg de prijs uit handen van Vitesse-speler Marco van Ginkel. Joey Suk (genomineerd voor de titel beste speler) en Marnix Kolder (genomineerd als aanvoerder van het jaar) vielen buiten de prijzen.

Go Ahead Eagles is trots op Quincy Promes. Hij is de eerste speler van Go Ahead Eagles die een Gouden Stier wint. De speler, die glunderend de prestigieuze onderscheiding in ontvangst nam, werd terecht beloond voor het geweldige seizoen in Deventer’ dienst. Promes, die gehuurd is van FC Twente, keert in de zomer terug naar de eredivisieclub uit Enschede.

Bondscoach Louis van Gaal reikte de Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League in het seizoen 2012/2013 uit aan Jack Tuyp. De Volendam-spits ontving nog een tweede Gouden Stier omdat hij met 27 doelpunten competitietopscorer is geworden. Volendam won met Hans de Koning ook in de categorie beste trainer.
De Belg Tom van Hyfte van MVV Maastricht won de prijs voor Beste Aanvoerder. Bij de uitreikingbijeenkomst ontving de voltallige selectie van SC Cambuur de officiële kampioensschaal uit handen van Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB.

De Jupiler League Gouden Stier Uitreiking vond dit jaar voor het vijfde jaar op rij plaats, ditmaal in Ouwehands Dierenpark. De bijeenkomst werd gepresenteerd door Humberto Tan en opende met een gesprek met Jong Oranje-bondscoach Cor Pot over het naderende EK in Israel en de belangrijke rol van de Jupiler League voor het Nederlandse voetbal. Vervolgens werden de Gouden Stieren uitgereikt door coryfeeën uit de vaderlandse voetbalwereld.

Operationeel directeur Jelle Beuker van de Coöperatie Eerste Divisie (CED): ‘ De Gouden Stier Uitreiking is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League. De afgelopen jaren zijn vanuit de Jupiler League al verrassend veel spelers doorgestroomd naar de top van de Eredivisie, Jong Oranje en het Nederlands Elftal.’