Doelman Eloy Room is per direct teruggeroepen door zijn club Vitesse, dat hem dit seizoen had uitgeleend aan Go Ahead Eagles. De reden is dat de tweede doelman van Vitesse, de Est Marko Meerits, geblesseerd is geraakt. Daardoor heeft Vitesse buiten Piet Velthuizen alleen Jeroen Houwen nog als keeper in de A-selectie.

Het huurcontract bevatte een clausule waarin werd vermeld dat Room bij een blessure aan Vitesse-kant terug zou kunnen worden geroepen. Dit was medio 2013 een niet-onderhandelbare voorwaarde van Vitesse om aan verhuur van de doelman mee te werken. Room moet zich vandaag al melden op Papendal. Naar verluidt heeft Vitesse eerst nog wel geprobeerd om oud-Eagle Pasveer van Heracles naar Arnhem te halen.

GA Eagles-trainer Foeke Booy: “Dit is brute pech. Overmacht, door een blessure bij Vitesse. Voor ons komt dit als een donderslag bij heldere hemel, maar deze escape is helaas wel mogelijk. Wij konden aan begin van het seizoen niet anders dan deze voorwaarde accepteren, omdat we anders Eloy hier niet hadden gehad. We wensen Eloy alle succes en bedanken hem van harte, voor ons is hij een fantastische keeper geweest. Ik heb Eloy ook zelf gesproken met deze woorden, hij heeft mij verteld dat hij het heel graag bij ons had willen afmaken.”

Lijstaanvoerder ‘Eagle van het jaar’

Eloy Room is momenteel de trotse aanvoerder van het klassement ‘Eagle van het jaar’. De eindoverwinning zal dus echter hoogstwaarschijnlijk aan zijn neus voorbij. Ondanks zijn ruime voorsprong op de nummer twee Bart Vriends, het seizoen is namelijk nog lang.

 

Go Ahead moet nu als de wiedeweerga op zoek naar een vervangende doelman. Over twee dagen sluit immers de transfermarkt.