Op de vroege zaterdagavond speelde Go Ahead Eagles in Enschede zijn derde oefenwedstrijd. De eredivisionist won uiteindelijk met 2-0 door slordigheidjes effectief af te straffen.

Het spel van de eerste helft zal veel fans weer tot tevredenheid stemmen. Gedisciplineerd en compact verdedigend en loerend op de snelle omschakeling. Een strategie welke veel discipline vraagt van het team, maar zeker de eerste helft weer goed uitpakte. Weer, omdat de week er voor uit bij Heracles Almelo, ook het eerste deel bijzonder sterk was.

Zonder de geblesseerde Veldmate, dus met Idzes naast Beukema en Corboz op de opengevallen middenveld positie. Het had al vroeg 0-1 kunnen zijn, Berden punterde de bal net naast, waar FC Twente alleen gevaarlijk werd vanuit de tweede lijn met onder meer Brama.

De omschakelingen waren soms voortreffelijk, alleen het laatste facet ontbrak telkens weer.
De beslissende pass niet op maat, maar veelal Rabillard die verkeerd gepositioneerd stond. Dit voedt de roep om een spits voor de Deventerploeg alleen nog maar meer. Maar de staf vertelde in Café 1902 TV nog geduldig te willen wachten met het invullen van die vacante positie.

Even na het halve uur maakte Beukema zijn enige fout van het duel en zag zijn opbouwend bedoelde bal gekraakt. Bosch torpedeerde het speeltuig onhoudbaar van ruime afstand langs Gorter voor de 1-0. Even voor de thee kopte Rabillard net naast.

Na de rust was het tempo wat lager dan in de eerste helft, waardoor de wedstrijd wat op een zomeravondduel ging lijken. Dat veranderde toen Twente trainer Jans veel wissels doorvoerde. De ‘jonge honden’ gaven veel energie, echter kregen nimmer echt grip op het duel.

Go Ahead Eagles aan de andere zijde zakte conditioneel door het ijs. Niet onlogisch tegen zoveel verse krachten, eenzelfde beeld als de wedstrijd van vorige week in het Polman stadion. Van der Hoeven was er, 10 minuten voor tijd, wel nog even dichtbij. Corboz joeg goed door, veroverde de bal maar gaf deze iets te scherp mee op de invaller van Berden.

Even voor tijd werd het nog 2-0 toen de jongeling Seppenwoolde de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven nadat Gorter de bal net had gepareerd met medewerking van de paal. Verdedigend staat het er wel goed op, ook zonder routinier Veldmate. Maar het ontbreekt nog aan gôgme met de beslissende eindpass en de man die echt oorlog kan maken voorin.

Volgende week start voor GA Eagles de competitie met het uitduel tegen FC Dordrecht. Kijken hoe het team van Van Wonderen kan acteren als het waarschijnlijk iets meer het spel moet gaan maken.