Lang hield de Deventer ploeg stand tegen een mat Vitesse, maar de ongelukkige strafschop bleek het breekpunt in de Gelredome. Het hoogtepunt was de 2-0 van Baker enkele minuten later.

NIET BLUE ZIJN

Het ongewijzigde team van De Koning stond goed in de eerste helft en gaf weinig kansen weg. Het verkreeg zelfs veel balbezit door de afwachtende houding van de thuisclub. Met dat balbezit deed Go Ahead Eagles dan weer te weinig, vond ook De Koning achteraf: “Dan moet de ploeg eigenlijk meer lef tonen en niet blue zijn”.

RUGDEKKING

Zwarthoed moest gestrekt op een schot van Foor en werd op het halve uur ook nog eens gered door Groenbast op de lijn: “Ik keek vol in de stadionlampen en was de bal even kwijt, maar kreeg uitstekende rugdekking”, aldus de Volendammer. Direct na de rust toonde Vitesse iets meer initiatief, echter zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

MIRCULEUS

Baker, Kashia en Van der Werff missen de overtuiging, waarna Zwarthoed miraculeus redding weet te brengen. Vanuit de omschakeling was Antonia met bal tot tweemaal toe sneller dan zijn tegenstander Ota, echter herkende Room de voorzetten van zijn oude ploegmaat vroegtijdig. Een kwartier voor tijd werd Vitesse dan een handje geholpen.

MOEILIJK AFHAKKEN

Terwijl verdediger Fischer binnen de 16 een loopactie maakte, kwam een foutieve pass achter zijn lichaam tegen de hand: “In de loopbeweging is mijn hand daar, kan ‘m er moeilijk afhakken”, aldus de teleurgestelde veroorzaker. Spits Van Wolfswinkel schoot de elfmeter vervolgens onberispelijk binnen.

0-0 DE BUS IN

De teleurstelling maakt zich meester van de Deventerploeg dat drie minuten later een nieuwe tegenslag kreeg. De zwervende middenvelder Lewis Baker schoot een voorzet van Van Bergen geniaal in de winkelhaak waarmee de geflatteerde 2-0 op het bord kwam te staan. “Als die penalty niet valt gaan we hier gewoon met 0-0 de bus in”, concludeerde trainer De Koning na afloop teleurgesteld.

Hans de Koning

Marcel Ritzmaier

 

Dan was er ook nog de ingebruikname van de nieuwe SV-Bus met de skyline van Deventer en logo’s etc. Een mooie aanwinst.

Meer foto’s volgen later.