Vanuit een uitzichtloze situatie heeft Go Ahead Eagles op de valreep een zeer welkome overwinning kunnen binnenslepen. In Utrecht stond na 93 minuten een niet meer verwachte 2-3 stand op het bord.

Deniz Turuc keerde na wekenlang blessureleed weer terug in de basis. Daarnaast had Foeke Booy op het middenveld eindelijk een basisplek ingeruimd voor Jeffrey Rijsdijk. Het werkte nog niet direct. De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester en het mag gerust een wonder heten dat de rust zonder doelpunten bereikt werd. Go Ahead kon hier in aanvallende zin helemaal niets tegenover zetten.

Tweede helft

De start van de tweede helft was gelijk aan de eerste met slechts één verschil, Utrecht wist nu wel het net te vinden. Kerk en Boymans leken de wedstrijd beslist te hebben en het geweldig goed gevulde uitvak (650 meegereisde fans, 100 meer dan vorig seizoen) maakte zich op voor een forse afstraffing. Na de 2-0 gooide de ploeg van oud-Utrechter Booy echter alle schroom van zich af.

Een offensieve gedachte maakte zich meester van de ploeg en de beloning kwam als snel. Deniz Turuc kwam vanaf zijn nieuwe positie op de rechterflank naar binnen en schoot via een verdediger van Utrecht de bal tegen de touwen; 2-1. Het vertrouwen kwam terug in het team en de ene na de andere kans werd gecreeerd. Lewis, Rijsdijk en Overgoor wisten hier in eerste instantie geen raad mee, tot wanhoop van het uitvak.
Maar de beloning kwam alsnog. Bart Vriends kopte uit een corner van Jop van der Linden de 2-2 binnen. De meegereisde Eagles-supporters namen nu ook in het stadion vocaal het heft in handen.

In de eindfase van de wedstrijd gingen beide ploegen voor de volle winst. Op het moment dat zeker alles wat rood-geel was zich verzoende met één punt bracht Jeffrey Rijsdijk het uitvak in extase. Met een ferme schuiver in de verre hoek bracht de slotseconde de overwinning. Daar zag het heel lang niet naar uit maar wie maalt daarom? De drie punten zijn zeer welkom na de thuiszeperd tegen Feyenoord.

FC Utrecht – Go Ahead Eagles 2-3 (0-0)