35 Minuten lang toonde Go Ahead Eagles ontzag voor de tegenstander en hun publiek. Pas na de tegentreffer werd de ploeg van Hake geduldiger wat ook een grote kans met zich meebracht. Na de thee was de Deventer-formatie lang de bovenliggende partij en dwong het zelfstandig een verdiend punt af.

FC Twente begon dominant, met veel balbezit zette het Kowet vast op eigen helft. Echter doordat de Tukkers slordig waren met de eindpass, regende het geen grote kansen. Via Vlap kreeg het de eerste kans en halverwege de eerste helft nogmaals met Van Wolfswinkel die voorlangs schoot.

Gek genoeg was het GA Eagles dat vanaf dat moment beter ging spelen, alsof de schroom er af was na 35 minuten lang met de rug tegen de muur te hebben gestaan. Vlak voor de thee testte Adekanye de doelman van de thuisploeg, maar Unnerstall redde bekwaam. De daaropvolgende corner bracht de grootste kans voor het uit-team, echter liep Kuipers collega Willumsson in de weg, waardoor de IJslander de bal niet langs de goede kant van de paal kreeg.

Tekie gaf rust op het middenveld en liep ook de gaten dicht, terwijl met Sow GA Eagles ook meer stootkracht kreeg voorin. De derde invaller, Finn Stokkers, werd perfect gelanceerd achter de Twentse defensie, maar weifelde zoveel dat Pröpper tijdig kon ingrijpen. Drie minuten later kreeg Sow een schietkans na een prachtige aanval over links, echter werd de inzet tijdig geblokt door wederom Pröpper.

De IJslander toonde zich enorm koel door het speeltuig uitstekend in de andere hoek van Unnerstall te plaatsen waarmee de puntendeling een feit was. Gezien de veerkracht van de Deventer formatie na de 1-0 van FC Twente en het steeds betere spel in de tweede helft, een dik verdiend punt voor Go Ahead Eagles. Men kent nu een serie van 8 ongeslagen competitieduels, een evenaring van het record uit 1978.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl