Go Ahead Eagles organiseerde in samenwerking met de Supportersvereniging en Rent ‘n Play een FIFA-toernooi in het supportershome. Maar liefst vijftig enthousiaste gamefanaten, waaronder Givan Werkhoven en Sam Beukema, waren van de partij om een gooi te doen naar de felbegeerde titel.

Het toernooi begon met een poulefase, waarbij de nummers 1 en de vier beste nummers 2 zich plaatsten voor de achtste finales. Verdeeld over twaalf schermen haalden de deelnemers de mooiste skills uit de kast om hun tegenstanders te verrassen. Ook werd er veel gescoord. In de meeste poules bleef het tot het laatste moment spannend wie zich zou plaatsen voor de laatste zestien.

Givan Werkhoven en Sam Beukema bereikten beiden de achtste finales en werden daarin aan elkaar gekoppeld. In een spannende partij slaagde Sam erin om Givan in het laatste gedeelte van de wedstrijd met 6-3 te verslaan, waardoor de Eagles-verdediger zich plaatste voor de kwartfinale. Na afloop van de kwartfinales bleek dat de strijd om de titel zou gaan tussen Finn Donderwinkel, Tygo van Splunteren, Jeroen Gerrits én Sam Beukema. Het waren Tygo en Sam die vrij gemakkelijk hun halve finalewedstrijden wonnen en het daardoor tegen elkaar mochten opnemen in de finale. De troostfinale om de derde plek ging tussen Finn en Jeroen. Het was Jeroen die Finn met 5-2 versloeg en daardoor de bronzen plak bemachtigde.

De finale tussen Tygo en Sam beloofde op voorhand een spannende partij te worden, want beide gamers hadden alle wedstrijden met groot verschil gewonnen. Het was Sam die in de finale de leiding nam via een goed schot, maar Tygo herpakte zich en draaide de wedstrijd in een rap tempo om. Uiteindelijk versloeg hij Sam met 4-1, waardoor Tygo de winnaar werd van het FIFA-toernooi.