De tijden van urenlang inpakken, uitpakken en verslepen van de medische wedstrijdvoorraad is met ingang van seizoen 2020/2021 voorbij voor fysiotherapeut Frank Nab en verzorger Daniël Brummel. Met dank aan de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles neemt de eerste selectie tijdens de aankomende voetbaljaargang elke uitwedstrijd een verrijdbare flightcase mee voor de opslag en het vervoer van allerlei medisch materiaal.

“Voorheen vervoerden we de medische benodigdheden altijd in allerlei stalen koffers naar uitduels”, zegt Nab. “De door de Supportersvereniging beschikbaar gestelde flightcase is eigenlijk een grote, verrijdbare, medische koffer met laden. Het is een soort medische ladenkast die we tijdens uitwedstrijden zo vanaf de spelersbus naar de kleedkamer kunnen rijden en daar neer kunnen zetten. We trekken een laatje open en hebben direct alle medische materialen bij de hand.”

De flightcase bevat de gehele medische wedstrijdvoorraad voor uitduels. “Allerlei soorten tapes en zwachtels, bijbehorend gereedschap, maar ook noodvoorzieningen, zoals een nekkraag en krukken”, somt Nab op. “Alle shakes en supplementen die de jongens voorafgaand aan een wedstrijd gebruiken, zitten er ook in. We gebruiken de flightcase alleen voor uitwedstrijden en tijdens trainingskampen, zoals in Terwolde. Bij thuiswedstrijden maken we gewoon gebruik van onze vaste opslagruimtes voor medisch materiaal in De Adelaarshorst.”

Door de komst van de flightcase zijn de tijden van urenlang inpakken, uitpakken en verslepen dus voorbij voor de medische begeleidingsstaf van Go Ahead Eagles. “De flightcase is zelfs voorzien van een mooi clublogo, dat is echt heel netjes gedaan. We zijn in ieder geval ontzettend blij met dit fantastische gebaar van de Supportersvereniging”, besluit Nab.

https://www.ga-eagles.nl/verrijdbare-flightcase-medische-wedstrijdvoorraad-eerste-selectie/