FAQ items aan het laden...

Vormdipje Go Ahead Eagles bezorgt Telstar zege in de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen Telstar met 2-3 verloren. De ploeg van John Stegeman kwam tot twee keer toe terug van een achterstand maar moest bij het ingaan van de extra tijd toch het hoofd buigen, 2-3.

Na een emotionele minuut stilte ter nagedachtenis aan Richard Thannhauser stond Go Ahead Eagles direct met 0-1 achter. Telstar profiteerde van een gapend gat op het middenveld en half ingrijpen van Julius Bliek. Moreira bleef koelbloedig oog in oog met Hobie Verhulst en bracht de ploeg van Mike Snoei al vroeg op voorsprong.

Go Ahead Eagles had Thomas Verheydt en Paco van Moorsel uit voorzorg aan de kant gehouden en Vince Gino Dekker mocht aan de aftrap verschijnen omdat Bruno Andrade in Dordrecht al na 45 minuten uitviel. Andere buitenspeler en basisklant Jaroslav Navratil bracht de thuisploeg al snel langszij door een prima aanval doeltreffend af te ronden, 1-1.

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich door matige combinaties, weinig lijn in beide ploegen en een handvol moedeloze pogingen richting het doel. De grootste kans was voor Telstar dat Brito hoog over zag schieten.

In de tweede helft leek Go Ahead Eagles zich meer te gaan melden op de helft van de tegenstander. De eerste aardige kans was voor Julius Bliek die zag dat zijn kopbal van de lijn worden gehaald. In het vervolg probeerde de Deventer ploeg het wel maar zag het vele aanvallen spaak lopen.

Telstar beperkte zich lang tot verdedigen maar kwam er een aantal keren snel uit. Na ruim een uur leidde zo’n uitbraak een hoekschop in die vervolgens door van Huizen keihard achter Verhulst werd geschoten. Thomas Verheydt werd vanaf dat moment geen rust meer gegund en viel direct in. De bonkige spits was direct belangrijk voor Go Ahead Eagles. Allereerst zag hij zijn bal op de paal belanden en een minuut later benutte hij een strafschop die gegeven werd na een overtreding op Maarten Pouwels.

De druk van Go Ahead Eagles nam in het vervolg wat toe zonder dat er hele grote kansen ontstonden. Of het moet diezelfde Thomas Verheydt zijn geweest die in drie minuten twee keer had kunnen scoren. Echter schoot de spits van zeven meter wild en hard over.

Telstar dat vocht voor iedere meter kwam vlak voor tijd nog eens voor het doel. De ploeg van Mike Snoei bleek ontzettend effectief en wist in de extra tijd te winnen met 2-3 door een doelpunt van Mertens.

Verdedigend stond Go Ahead Eagles een aantal flink te schutteren en ook aanvallend heeft de ploeg wel eens frisser geacteerd. Werk aan de winkel voor de manschappen van Stegeman om vrijdag tegen Jong AZ beter voor de dag te komen.

2019-04-02T00:12:27+02:002 april 2019|Verslagen|