Go Ahead Eagles heeft een moeizame maar uiterst belangrijke overwinning behaald tegen de witte leeuwen uit Velsen.

Patrick Gerritsen, weer fit na enige weken blessureleed, nam de linksbuiten positie over van Nigel Hasselbaink. Al na tien minuten kreeg Go Ahead een domper te verwerken toen Jonathan Vosselman geblesseerd het veld moest verlaten na een harde, onbestrafte charge van Olenski. Joey Suk was zijn vervanger. Op een zwaar veld kwam het goede aanvalsspel welke tegen FC Volendam en FC Oss werd geëtaleerd nimmer uit de verf. In de eerste helft moest er een penalty aan te pas komen om de voorsprong op het bord te krijgen. De Groot logenstrafte de wet dat de speler waarop de overtreding word gemaakt niet zelf de panel moet nemen, 1-0.

Na de rust mocht ook Telstar al snel vanaf elf meter aanleggen nadat Michael Jansen Glynor Plet onreglementair de doorgang belette. Korpershoek liet Remko Pasveer kansloos, 1-1. Ook de tweede helft bleef het aantal kansen voor beide doelen beperkt. Een fout in de Telstar verdediging was uiteindelijk nodig om de winnende tegen de touwen te krijgen. Nigel Hasselbaink, koud ingevallen voor de tegenvallende Gerritsen, zette goed door waarop de bal door een Telstar verdediger, voorbij zijn uitgelopen doelman, breed werd gelegd op Jules Reimerink die geen moeite had het lege doel te vinden, 2-1. Een mooie beloning voor de man die deze week twee bronzen stieren in ontvangst mocht nemen.
Diep in de blessure tijd joeg Glynor Plet de Eagles-aanhang nog één maal de stuipen op het lijf. Hij verloor echter het man tegen man duel van Remko Pasveer.

Aanstaande maandag wacht alweer het inhaalduel tegen FC Den Bosch in onze eigen Adelaarshorst.