Met een overwinning in Eindhoven sluit de selectie een loodzware week af. Een terechte zege die vanuit een goede organisatie eigenlijk nooit in de gevaar kwam. De driepunter zal opgedragen worden aan Jax, Mitchel en Jenn…

Eigenlijk werd er nauwelijks aandacht besteed aan twee records die Go Ahead Eagles uit de boeken speelde op de vroege vrijdagavond. De vijfde uitwinst op rij en de 15e clean sheet, het enige wat telde was de winst ter afsluiting van een emotionele week.

Vanaf de meet af aan had de Deventerploeg het heft in handen op het kunstgrasveld in de lichtstad. Topscorer Sam Beukema opende de score bijna na drie minuten spelen toen hij gevaarlijk opdook bij de eerste paal. De, veel mee op komende, linksachter Bas Kuipers verzuimde na 12 minuten spelen goed af te drukken, hij schoot hard diagonaal voorlangs het doel van Swinkels.

Eindhoven kwam nauwelijks in balbezit, was daarin veel te slordig, mede doordat GA Eagles al vroeg druk zette. Halverwege de 2e helft had Van der Hoeven meer tijd en ruimte dan hij zelf in de gaten had maar ook hij verzuimde de openingstreffer aan te tekenen. Vier minuten later was hij opnieuw ongelukkig toen Swinkels de bal uit de kruising tikte nadat Van Hoeven eigenlijk te zacht die korte hoek opzocht.

Zo leken beide team met 0-0 de rust in te gaan, echter besloot Sam Beukema anders. De aanvoerder schoof ver mee door en haalde vernietigend uit vanaf ruim dertig meter waarbij hij doelman Swinkels verschalkte. De dreun vanaf de wreef stoof in het zijnet voor de terechte 0-1 voorsprong voor de Deventerploeg. Direct na de treffer ging het wijsvingertje van Beukema ter hemel, een mooi gebaar vlak voor de thee…

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders. Het geplaagde Eindhoven kon nimmer een vuist maken en speelde af en toe op het randje. De ergernis spatte er veelvuldig af waarbij Peijnenburg en Van der Sande aan rood ontsnapten. Die overijverige Van der Sande kopte nog wel voorlangs, maar de grootste kans was voor Sam Hendriks. Rabillard geloofde in een scherpe dieptebal en bracht de centrumspits in stelling bij de eerste paal waar Hendriks echter niet scherp genoeg was.

Dat was de Fransman zelf wel na een uur spelen. De voorzet vanaf links was lang onderweg en Rabillard had vrijstaand alle tijd. Hij knikte de bal in de korte hoek voorbij aan Swinkels en de paal waarmee de zege veilig was. In het laatste halfuur kwamen er nog wel kansen, zo schoot Kuipers voorlangs, kopte Brouwers net mis en raakte Eersteling de bal met de kin in plaats van zijn voorhoofd.

De andere invaller, Jacob Mulenga was belangrijk in de 84ste minuut toen hij een voorzet bijna binnen knikte, de rebound die hem geboden werd was ook niet aan de senior besteed die zag dat doelman Swinkels met kunst en vliegwerk de 0-3 voorkwam. Vlak voor het sluiten van de markt stond Eersteling aan het einde van een goedlopende aanval, opgezet door architect Botos. Echter was de gelegenheid rechtsbuiten niet scherp voor het doel waardoor de stand 0-2 bleef.

Een heerlijke zege in een bizarre en emotionele week voor de selectie en staf van Go Ahead Eagles. Aanvoerder Beukema onderstreepte dat ook na afloop, een zege die natuurlijk werd opgedragen aan hun ploeggenoot Mitchel Michaelis. Hij en zijn vriendin verwerken het overlijden van hun jonge zoontje Jax. Ook Van Wonderen wilde er niet al te veel woorden aan vuil maken en was blij voor zijn groep dat hiermee aangehaakt blijft in de subtop van de eerste divisie.

Het is ook na deze wedstrijd weer mogelijk om te stemmen op De Eagle van het jaar op deze pagina!

Bron: Deventervoetbal.nl