Bij de topper in de Jupiler league tussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden zat het venijn duidelijk in de staart van het duel. Een kwartier voor tijd leek het dominante Go Ahead, na een prachtige vrije trap van Halil Çolak vanaf zeker 25 meter, verdiend met de zege aan de haal te gaan. Het mocht echter niet zo zijn deze avond. Individuele klasse aan Cambuur zijde strafte een verdedigingsfout enkele minuten na de openingsgoal keihard af, 1-1 door een kopbal van de Vries.  In de allerlaatste seconden van de blessuretijd werd het drama echter compleet. Een toegekende vrije trap na een overtreding van Droste, hij kreeg hiervoor zelfs een dubieuze rode kaart van scheidsrechter Bossen, werd door oud Eagle Oguzan Türk onberispelijk achter de kansloze doelman Pasveer geschoten.

Voetballend liet Go Ahead Eagles evenals vorige week tegen AGOVV zien over één van de betere teams in de Jupiler league te beschikken. Ook Cambuur werd lange tijd voetballend de wil opgelegd, maar door het gebrek aan scorend vermogen gingen er weer dure punten met de tegenstander mee de bus in. Aan de ene kant dus een geruststellende gedachte waarbij een plek in de top 5 haalbaar lijkt, aan de andere kant begint het tekort aan doelpunten de ploeg nu punten te kosten.  Door het wegvallen van Koen van der Biezen lijkt een gerichte versterking op korte termijn bijna noodzaak. Dit uitstekende team verdiend een afmaker.