“Feyenoord is de volgende” klonk gekscherend uit de kelen van de uitgelaten Eagles-aanhang in de goed gevulde Adelaarshorst tijdens de eindfase van het eerste duel van deze week met de Rotterdammers. De eerste wedstrijd, in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker, was een onverwachte, maar verdiende prooi voor de Adelaars; 2-0.

Vechtlust bij iedereen

Geholpen door een vroege openingstreffer van Jules Reimerink werd Feyenoord met een uitstekende dosis vechtlust bestreden. Wisten de Kuipbewoners tegen Ajax nog kans op kans te stapelen, gisteren kwamen de eerste kansen pas in de laatste tien minuten. Toen had Jop van der Linden met een glaszuivere vrije trap Go Ahead echter al op een zekere 2-0 voorsprong gezet. De mogelijkheden die de Rotterdammers schiepen werden door Mickey van der Hart onschadelijk gemaakt. De doelman, die vorig seizoen nog derde man was achter de nieuwste Feyenoord-aanwinst Kenneth Vermeer, steeg ver boven zijn ex-collega uit. Foeke Booy heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt door Van der Hart het bekerduel te gunnen.

Uitblinker

Een andere opvallende uitblinker was de vervanger van de geblesseerde Marnix Kolder. Sleurend en jagend in de spits bleef Tije ten Den vaak het centrale duo van Feyenoord de baas. Niet Lewis maar Ten Den lijkt dus de aangewezen vervanger van Kolder. Aan het spelsysteem hoeft dan niet veel gesleuteld te worden, gezien de gelijkenissen met zijn collegaspits Kolder.

De eerste slag is dus geslagen en we zitten vanavond in de koker, maar het belang van het duel van aanstaande zaterdag is misschien wel groter. Een nieuwe uitdaging is echter geschapen. De kans om binnen vier dagen twee maal van Feyenoord te kunnen winnen krijg je namelijk niet vaak.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-0 (1-0)

2. Jules Reimerink 1-0; 75. Jop van der Linden 2-0  Geel; Sander Duits.

Toeschouwers 6.500

Interviews

Met dank aan Erik van Luttikhuizen