Bijna leverde het bezoek aan Den Haag drie bonuspunten op. Een grote inschattingsfout van de verder wederom goed keepende Erik Cummins leverde echter vlak voor tijd de gelijkmaker op, waardoor we het met slechts één punt moeten doen; 1-1.

Drie punten zou ook wel wat afbreuk hebben gedaan aan het spelbeeld, maar goed wie zou daar om malen. Met een zwaar gehavend elftal, Kolder, de Sa, Vriends, Schalk en Turuc zagen het duel vanaf de tribune, gingen Booy en de selectie op weg naar de residentiestad. 

Overwicht ADO

Het hele duel had ADO een speloverwicht en stond Go Ahead lange tijd onder druk. Hele grote kansen leverde dat echter ook weer niet op maar de dreiging van de groen-gelen was continu aanwezig. Pas vlak voor rust kreeg Reimerink een goede mogelijkheid om de voorsprong op het bord te zetten. De juiste keuze was geweest om voor eigen succes gaan, maar Jules besloot helaas anders en hij wist geen teamgenoot te bereiken.

Na de rust leek het duel iets meer in evenwicht. Den Haag begon steeds meer risico te nemen en gaf daardoor veel ruimte weg. Go Ahead wist daar in eerste instantie goed van te profiteren. Tije ten Den, ingevallen voor de tegenvallende Reimerink, mikte, met het hoofd de bal, al dan niet nog getoucheerd door verdediger Derijck, in de verre hoek; waarna hij zijn eerste doelpunt in de eredivisie uitbundig vierde: 0-1.

Geen verrassing

Lange tijd leek een verrassing aanstaande. Het centrale verdedigingsblok stond als een huis maar was kansloos op het moment dat Cummins een mislukte voorzet compleet verkeerd inschatte en de bal via de deklat terug het veld in zag stuiteren. Een koud kunstje voor de attente spits Kramer om de gelijkmaker tegen het net te drukken. Het vooraf door velen gewenste punt werd dan wel over de streep getrokken, al smaakte deze toch wat zuurder dan men vooraf had gedacht.

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)

Toeschouwers 10.400

Stem hier op uw man of the match

Interviews: Erik van Luttikhuizen